Στήριξη, από τη Νέα Δημοκρατία, έστω και την ύστατη ώρα, αναζητά ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Καθώς, μάλιστα, διαπιστώνει ότι δεν κλήθηκε στην ευρεία κομματική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα υπό τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, με γραπτή δήλωσή του επιχειρεί μια νέα προσπάθεια να εξασφαλίσει αυτήν την στήριξη έστω και την ύστατη στιγμή.



Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του αυτή,  «μετά από 14 χρόνια ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και 10 χρόνια ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ενεργό μέλος της ΝΔ έχοντας ανανεώσει την κάρτα μου ως το 2021, περίμενα το αυτονόητο, να κληθώ σε αυτή την κομματική συνάντηση. Δυστυχώς καμία πρόσκληση δεν έφτασε στο γραφείο μου».


Ο κ. Ψωμιάδης κάνει ευθεία επίθεση στον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας:


«Επειδή κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία έχουν πάθει το σύνδρομο Αυγενάκη, έχουν ασθενή μνήμη, τους υπενθυμίζω δήλωση του νυν Αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, στις 27 Οκτωβρίου 2015(σ.σ. στη δήλωσή του αυτή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έλεγε ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπήρξε πάντα ένας αγωνιστής της παράταξης και προσέθετε ότι η ΝΔ που ο ίδιος οραματίζεται “είναι μια ομάδα και δεν ξεχνάει ποτέ τους ανθρώπους της”). Γιατί το παρελθόν, όσο και αν θέλουν, δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται… Εγώ είχα την τιμή να είμαι στις επάλξεις, μπροστάρης σε κάθε αγώνα, προσέφερα νίκες στη μεγάλη κεντροδεξιά, λαϊκή παράταξη…».


Κι ο Π. Ψωμιάδης συνεχίζει, αφήνοντας αιχμές κατά νυν στελεχών της Ν.Δ. τα οποία η Πειραιώς στηρίζει στις αυτοδιοικητικές εκλογές:  «Άλλοι μπαινόβγαιναν στο κόμμα, υποστήριζαν ¨αντάρτες¨ Περιφερειάρχες, χαρακτήριζαν τη ΝΔ ¨ακροδεξιό μόρφωμα¨ στήριξαν, με κάθε τρόπο, την εκλογή του Μπουτάρη, κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της παράταξης. Κανείς δεν ξεχνά, τίποτα δε ξεχνιέται. Έχουμε να πούμε, ακόμη, πολλά…»


Γίνεται, πλέον, σαφές ότι, ακόμη και η κίνηση του Π. Ψωμιάδη για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης είχε, ως πρώτη προτεραιότητα, την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια αυτή εντάθηκε τις τελευταίες ημέρες, καθώς υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες στη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου του πρώην περιφερειάρχη με “νέο αίμα”, κάτι που τον ανάγκασε να περιοριστεί σε συζητήσεις και συμφωνίες με παλιούς, δοκιμασμένους, αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι, όμως, δεν του έδιναν ερείσματα σε νέους χώρους και ψηφοφόρους.


Όπως και να ΄χει, οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ειδικά όσον αφορά το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού σκληραίνει η ενδοκομματική κόντρα, κάτι που, ουσιαστικά, “χτυπά” απευθείας την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για άνοιγμα και σε άλλους χώρους, εκτός του Δεξιού. Κι αυτή η παράμετρος έχει, σίγουρα, κρατηθεί στη σκιά από τους συμβουλάτορες του πρώην περιφερειάρχη ο οποίος έχει αποδειχθεί, στο παρελθόν, ότι διαθέτει καλύτερη κρίση από αυτήν που επιδεικνύει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ι.Δ.