Χιόνια, παγετός, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη συνθέτουν το σκηνικό του καιρού και σήμερα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και τα νησιά του Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας, που από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη 8 με 9 και στο βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά - ημιορεινά που βαθμιαία θα περιοριστούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και τις πρωινές ώρες σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα), τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση τις βραδινές ώρες στα δυτικά.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στη δυτική Μακεδονία από -05 (μείον 05) έως 06 βαθμούς κελσίου βαθμούς χαμηλότερη. Στα υπόλοιπα από 00 έως 13 βαθμούς κελσίου.