screenshot-www.inoreader.com-2019.01.15-00-05-28

Για κακοστημένη θεατρική παράσταση και προσυμφωνημένο διαζύγιο προκειμένου να βολευτούν και οι δύο μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον Αντέννα, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τις τακτικές του.

Ως απόδειξη ότι το παιχνίδι ήταν στημένο και από πριν συμφωνημένο ώστε ο ένας να εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή και ο άλλος να μην αναγκαστεί να βάλει και τυπικά την υπογραφή του στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να μην χάσει το κόμμα του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι 4 στους 7 βουλευτές του Καμμένου θα στηρίξουν την κυβέρνηση, από τους οποίους τους δύο τους διαγράφει ο Καμμένος στέλνοντας τους στον Τσίπρα και τους άλλους δύο δεν τους διαγράφει προκειμένου να παραμείνει πρόεδρος κόμματος με κοινοβουλευτική ομάδα.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απλώς συγχωνεύτηκαν, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για βαθιά ηθική έκπτωση της πολιτικής ζωής.

Καλώ όλους τους βουλευτές, και κυρίως τους «6» που εμφανίζονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση, να αντιληφθούν τις συνέπειες της επιλογής τους και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Γιατί αυτό, τόνισε, σημαίνει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και «ναι» στην παράταση βίου μιας κυβέρνησης που κάνει ζημιά στη χώρα.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση είναι πιθανό να βρει τους 151 βουλευτές και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, και παράταση ζωής κάτι που όπως άφησε να εννοηθεί σημαίνει μεγαλύτερη ζημιά για τη χώρα και μεγαλύτερη ανασφάλεια για την οικονομία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

«Δεν θα απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του λαού. Η πιο καθαρή λύση είναι οι εκλογές. Εύχομαι να γίνουν το συντομότερο δυνατό» επανέλαβε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διαβεβαιώνοντας για την ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Απαντώντας δε στο σχόλιο ότι ζητά εκλογές από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: είχα άδικο;

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς για το εάν τον ανησυχεί η προεκλογική προσπάθεια Τσίπρα για άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, απάντησε σκληρά λέγοντας ότι ο Τσίπρας είναι ταυτισμένος με το ψέμα, τον κυνισμό, την εξαπάτηση, και την εθνική ταπείνωση. «Αυτά τα χαρακτηριστικά τον συνδέουν με τον Π. Καμμένο».

Ενδιαφέρον είχαν επίσης οι απαντήσεις του προέδρου της ΝΔ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι επιμένω στα περί συναλλαγής και ανταλλαγμάτων που δόθηκαν στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ας διαψεύδει η Μέρκελ. «Τι περιμένατε; Να σας πει η Μέρκελ ότι υπήρχε συνεννόηση; Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Επιμένω στην άποψή μου» είπε χαρακτηριστικά ερωτηθείς σχετικά.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ και στη συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ουδέποτε δέχθηκα πιέσεις για την αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Εξήγησα στο ΕΛΚ τις θέσεις μας και γιατί η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού -και όχι μια μειοψηφία ακροδεξιών όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- αντιτίθενται στη συμφωνία και υπήρξε κατανόηση».

Την απάντηση δε, της καγκελαρίου της Γερμανίας μετά της συνάντησή τους ότι παραμένει η διαφωνία τους για το ζήτημα, επικαλέστηκε ο κ. Μητσοτάκης  προκειμένου να αντικρούσει και την κατηγορία που δέχεται ότι η στάση του στο ζήτημα διαφοροποιείται ανάλογα εάν βρίσκεται εντός ή εκτός χώρας.