Απονομή τιμής σήμερα σε μέλη ΔΕΠ, φοιτητές του ΑΠΘΤους Προστάτες των Γραμμάτων Τρεις Ιεράρχες τιμά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην τελετή εορτασμού που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη , στις 19.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
Παράλληλα, το Αριστοτέλειο, εμφορούμενο από πνεύμα αριστείας, για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα απονείμει τιμή ς του Πανεπιστημίου για τις πολύ σημαντικές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις που έλαβαν το 2018.

To πρώτο μέρος της τελετής περιλαμβάνει Ύμνους προς τιμήν των Αγίων Τριών Ιεραρχών, τους οποίους αποδίδει ο Χορός Ιεροψαλτών της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ «Οι Τρεις Ιεράρχες», με Χοράρχη το μέλος ΕΤΕΠ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Σκύφτα.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Ατματζίδης, με θέμα «Μετανεωτερικότητα, καινοδιαθηκική επιστήμη και η παρακαταθήκη των Τριών Ιεραρχών».

Στη συνέχεια, μετά την εισήγηση του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα, θα ακολουθήσει η απονομή τιμής «στους άριστους των αρίστων», για τις διακρίσεις τους τη χρονιά που πέρασε.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει καθιερώσει την εκδήλωση απονομής τιμής στα διακριθέντα μέλη του ως έναν ελάχιστο τρόπο απόδοσης ευχαριστίας για τις προσπάθειές τους και ταυτόχρονα ανάδειξης στην κοινωνία του εξαιρετικού έργου που παράγεται στο Πανεπιστήμιο παρά τις αντίξοες συνθήκες υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης.

Κάθε χρόνο, ο αριθμός των διακρίσεων των μελών του ΑΠΘ πληθαίνει σημαντικά. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι διακρίσεις του 2018 αυξήθηκαν κατά 63% έναντι του 2017, γεγονός που αποτυπώνει την έντονη και πετυχημένη δραστηριότητα των ανθρώπων του ΑΠΘ, γεμίζοντας για μία ακόμη φορά με υπερηφάνεια και χαρά το Πανεπιστήμιο.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν 95 από τις εθνικές και διεθνείς διακρίσεις του ΑΠΘ, ενώ έμφαση δίνεται στις διακρίσεις των φοιτητών: θα βραβευτούν 39 διακρίσεις μελών ΔΕΠ, 48 φοιτητών και οι 8 διακρίσεις φοιτητών που είναι μέλη ερευνητικών ομάδων.


Σχόλια