Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, εμφανίζει την πιθανότητα να πάρει μέρος στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης!



Συγκεκριμένα,στο ρεπορτάζ του Ανδρέα Παπαδόπουλου, η εφημερίδα αναφέρει επί λέξει:


“Την ίδια ώρα, στη συμπρωτεύουσα διακινείται από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ το ενδεχόμενο πρότασης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να αναλάβει τη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, μετά την αποχώρηση της Κατερίνας Νοτοπούλου λόγω της δημαρχιακής της υποψηφιότητας”.


Σε σχόλιό της, σε άλλη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρει, ακόμη, ότι αυτό δε θα γίνει αν σκοντάψει στην ίδια τη θέληση του Γιάννη Μπουτάρη –αφήνοντας να εννοηθεί ότι το σενάριο είναι… προχωρημένο.


Πληροφορίες αναφέρουν –αλλά και από τις δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού συνάγεται- ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται ένα άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Η –τυχόν- υπουργοποίηση του Γιάννη Μπουτάρη θα είναι η απόδειξη αυτών των ενεργειών αφού, φυσικά, ο ιδιόρρυθμός, αλλά, σίγουρα, όχι Αριστερός δήμαρχος είχε εκλεγεί στο δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης προβάλλοντας αυτήν την πολιτική του πεποίθηση. Εξάλλου, είχε στηριχθεί ανοικτά από το ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι γνωστή η στήριξη που του παρείχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ειδικά όταν έσπευσε να του δώσει το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν ευοδώθηκε λόγω της θέλησης του ίδιου του Γιάννη Μπουτάρη. Κάτι που, ενδεχομένως, να δούμε και τώρα.