Μητσοτάκης: Να στηρίξουν όλοι την υποψηφιότητα ΤαχιάουΝα στηρίξουν όλα τα στελέχη της ΝΔ την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου, ζήτησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ αποδίδει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά στην εκλογική αναμέτρηση για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στον κεντρικό δήμο της πόλης.

"Είμαι εδώ σήμερα για να παρέχω την αμέριστη στήριξη μου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο διοικητικό έργο, που έχει δώσει το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Θα ζητήσω από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά", δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

O κ. Μητσοτάκης έκανε, ακόμη, δήλωση, για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως τόνισε, "όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους - και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία - για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε "αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης. Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή - και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω - δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας".

Δείτε το βίντεο από το Thestival:

Σχόλια