Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΚΜ είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ο οποίος συνοδευόταν από τους συνεργάτες του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα» Σάκη Τζακόπουλο, Σωκράτη Δημητριάδη, Κώστα Μπελιμπασάκη, Τάσο Κονακλίδη και Όλγα Πάππα.

 
«Αποφάσισα να ξεκινήσω τον κύκλο των συναντήσεων μου με φορείς της πόλης από το Τεχνικό Επιμελητήριο, όχι μόνο γιατί είναι ένας χώρος πολύ «οικείος» λόγω του επαγγέλματος μου, αλλά κυρίως γιατί θεωρώ ότι το ΤΕΕ πρέπει να είναι στενός συνεργάτης του δήμου. Ο ρόλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, για την πόλη της Θεσσαλονίκης, δεν πρέπει να είναι απλά συμβουλευτικός. Εφ’ όσον εκλεγώ, το Τεχνικό Επιμελητήριο θα είναι βασικός εταίρος του δήμου» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ταχιάος και έφερε ως παράδειγμα την πόλη  Μπιλμπάο της Ισπανίας, όπου η εικόνα της πόλης άλλαξε ριζικά από την σύμπραξη και την συνεργασία των φορέων.   


Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρης Μπίλλιας ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στον Νίκο Ταχιάο και παρουσίασε τις θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου για θέματα που αφορούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπως το Μετρό, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η στάθμευση, οι συγκοινωνίες, η συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και η δυνατότητα που έχει ο δήμος Θεσσαλονίκης να διεκδικήσει  χρήματα από το «Πράσινο Ταμείο» προκειμένου να γίνουν έργα που αφορούν απαλλοτριώσεις.


Ο Νίκος Ταχιάος από την πλευρά του, μίλησε για την ανάγκη ανασχεδιασμού της Θεσσαλονίκης, με την ένταξη της περιοχής Λαχανόκηποι στο σχέδιο πόλης, αλλά και την κατάρτιση ενός μεγάλου project που θα προσθέσει  «ζωτικό» χώρο και νέα «τοπόσημα» στην πόλη της Θεσσαλονίκης. «Εκείνο που λείπει και βρίσκομαι στην αξιολόγηση ιδεών αυτήν την στιγμή, είναι ένα μεγάλο έργο το οποίο θα μπορεί να ανατρέψει την εικόνα της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να ανατρέψουμε την καθίζηση της καθημερινότητας με κάτι μεγάλο. Όπως για παράδειγμα την ένωση του πανεπιστημίου με τη ΔΕΘ. Πρέπει οπωσδήποτε να «πέσουν» τα κάγκελα περιμετρικά του πανεπιστημίου. Το άσυλο σήμερα δεν έχει κανένα νόημα, γιατί η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει. Μπορούν λοιπόν να  ενωθούν οι εξωτερικοί χώροι με την ΔΕΘ  και να δημιουργηθεί ένα μεγάλο συνεδριακό κέντρο και  ένα πάρκο στο χώρο της ΔΕΘ. Να δημιουργήσουμε μια πόλη που να μπορεί να φέρει επισκέπτες και να κρατήσει τον κόσμο της εδώ»  τόνισε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» και παράλληλα αναφέρθηκε στην δυνατότητα χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκά κονδύλια λέγοντας ότι «3,2 δισεκατομμύρια ευρώ "λιμνάζουν" αυτήν την στιγμή, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να χτίσουμε την Θεσσαλονίκη του μέλλοντος»