«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει όλο αυτόν τον χώρο που αντιστέκεται στην επάνοδο αυτών που μας έφεραν στην καταστροφή.  Οι εκλογές θα κρίνουν ότι κατοχυρώνονται οι κατακτήσεις και ότι πρέπει να διευρυνθούν.Ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί τη διεύρυνση των λαϊκών κατακτήσεων και θέλει δίπλα του αυτούς που έχουν το ίδιο όραμα».


Αυτό τόνισε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, σε ραδιοφωνική του παρουσία στο Α Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Για το θέμα της συμφωνίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι «οι βουλευτές ανέλαβαν όπως όφειλαν την ιστορική ευθύνη να τοποθετηθούν σε αυτό το εθνικό ζήτημα που κλείνει το κεφάλαιο του αλυτρωτισμού» και πρόσθεσε ότι «με την ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών θα αλλάξει η ρητορική και πιστεύω ότι θα δούμε να ενισχύονται οι δυνάμεις αυτών που βλέπουν την Ελλάδα πλέον ως σύμμαχό τους και την προοπτική ένταξης τους στην ΕΕ πιο κοντά».
Σχετικά με τις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως «όλοι πρέπει να ενώσουν τη φωνή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να καταδικάσουν τις επιθέσεις στο εβραϊκό νεκροταφείο και τα επεισόδια που αμαύρωσαν τη χθεσινή μέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».