Τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών ζητούν οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, ώστε να υλοποιηθεί –όπως λένε- η απόφαση του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού, χωρίς παρενέργειες στην πραγματική οικονομία.


«Αναμφίβολα ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων έπρεπε να βελτιωθεί, ωστόσο η αύξηση του κατά 11% όπως ανακοίνωσε, χθες, ο πρωθυπουργός, δημιουργεί προβληματισμό ειδικά στους μικρομεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες, για το πώς θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. Και αυτό γιατί καλούνται να καταβάλουν αυξήσεις από το ήδη περιορισμένο πορτοφόλι που διαθέτουν, το οποίο στερείται τραπεζικής χρηματοδότησης, επιβαρύνεται με εξοντωτική φορολόγηση, αυξημένα εργοδοτικά κόστη και ασφαλιστικές εισφορές» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.


Υπογραμμίζει πως το ύψος των μισθών πρέπει να συνδέεται με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα και τις δυνατότητες των επιχειρήσεων.


«Πάγια θέση μας είναι και παραμένει πως για τη βελτίωση των οικονομικού κλίματος, που αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητα επιχειρηματία και εργαζόμενου, απαιτούνται δομικές αλλαγές στη φορολογία και στις εισφορές που συνδέονται με την εργασία»  καταλήγει ο κ.Καπνοπώλης._