Μια μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων θα πραγματοποιείτε από σήμερα 31/1 και έως τις 3/2 2019 στο Περίπτερο 17 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 11ης Zootechnia 2019.

Το Σαλόνι Αλόγου θα παρουσιάσει 50 και πλέον άλογα διαφόρων φυλών, σε παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίας κλπ.



H μοναδική εξειδικευμένη διοργάνωση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, η Zootechnia, πραγματοποιείται για 11η φορά από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παρούσες στη Zootechnia θα είναι όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, από τα πιο σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων μέχρι μηχανήματα, εξοπλισμό, υπηρεσίες, αλλά και έρευνες.

Η φετινή διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, με 988 εκθέτες -από 939 της περασμένης διοργάνωσης. Οι εκθέτες προέρχονται από 41 χώρες εκ των οποίων οι 14 έρχονται απευθείας από το εξωτερικό και οι υπόλοιποι μέσω αντιπροσώπων τους στην Ελλάδα, ενώ η ΔΕΘ- Helexpo φιλοξενεί 354 προσκεκλημένους επισκέπτες.

Η έκθεση σηματοδοτεί τις εξελίξεις σε ένα πολύ δυναμικό πεδίο της πρωτογενούς παραγωγής και θέτει τα νεότερα δεδομένα ενός κλάδου, ο οποίος στις αρχές του 2019 θα διάγει την χρονική περίοδο εγκρίσεων των σχεδίων βελτίωσης, με αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι επενδύσεις και η υλοποίηση δράσεων εκσυγχρονισμού στην κτηνοτροφία-πτηνοτροφία.



Στην έκθεση θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων καινοτόμες startups που δραστηριοποιούνται στους τομείς διαχείρισης ζωικής παραγωγής, θα λειτουργεί το σαλόνι αλόγου όπου σε μια πίστα 20Χ50 πενήντα 50 άλογα θα παρουσιάζουν παραστάσεις δεξιοτεχνίας, και το pet festival, κατά τη διάρκεια του οποίου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες agility (κυνάθλημα μετ’ εμποδίων) ενώ οι λάτρεις της γάτας θα γνωρίσουν τα πάντα γύρω από τις φυλές βρετανική, Ιμαλαΐων, περσική και σαβάνας. Στον βιοκλιματικό στάβλο 300τμ του ΑΠΘ θα υπάρχουν θηλυκά γαϊδούρια με τα μικρά τους καθώς και πρόβατα της φυλής Φριζάρτα, θα παρουσιαστούν ολιστικά συστήματα σταβλικών εγκαταστάσεων που ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες και θα γίνεται σεμινάριο και πρακτική επίδειξη σπερματέγχυσης.



Ωράριο

Ημερομηνία: Πέμπτη 31 Ιανουαρίου - Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Διάρκεια: 4 ημέρες

Ωράριο:

Πέμπτη, Παρασκευή & Κυριακή 10:00-19:00,

Σάββατο 10:00-20:00

Τόπος: Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Η Έκθεση αναπτύσσεται στα περίπτερα 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 12, 13,14, 15, 16, 17 & υπαίθρια στους τομείς A08, Β10, Β07, B13, C08

Είσοδος:

Με προσκόμιση του Δελτίου Εμπορικού Επισκέπτη στην είσοδο της έκθεσης

Με προεγγραφή των εμπορικών επισκεπτών στην ιστοσελίδα της ΔΕΘ-HELEXPO

Με εισιτήριο για το κοινό (τιμή εισιτηρίου 6€)