Βρήκε τους αριθμούς της πιστωτικής κάρτας 51χρνου από την Αλεξανδρούπολη και... την ρήμαξε! Αγόρασε διάφορα είδη συνολικής αξίας 2.660 ευρώ!


Ο λόγος για 18χρονο, ο οποίος κατάφερε, μέσω Ίντερνετ, να υποκλέψει τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας και τον αριθμό civ (τον τριψήφιο αριθμό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας και είναι απαραίτητος για τις διαδικτυακές συναλλαγές). Έτσι, μέσα σε δύο μέρες (από τις 20 ως τις 22 Νοεμβρίου) έκανε διάφορες αγορές.

Με το που αντιλήφθηκε ο 51χρονος πως η πιστωτική του κάρτα χρησιμοποιούνταν από άγνωστο, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Έγινε έρευνα, βρέθηκαν τα διαδικτυακά ίχνη του 18χρονου, ακολούθησε έφοδος στο σπίτι του κι εκεί βρέθηκαν τα προϊόντα που είχε αγοράσει.

Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Η έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνεχίζεται, για να διαπιστωθεί αν ο 18χρονος ευθύνεται και για άλλες, παρόμοιες απάτες.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συμβουλεύει τους πολίτες να πραγματοποιούν οικονομικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, να αλλάζουν συχνά κωδικούς, να απενεργοποιούν τη λειτουργία «Αυτόματης Καταχώρησης» στον browser, να μην δίνουν τους κωδικούς τους σε τρίτους, να μην χρησιμοποιούν ξένα δίκτυα, κ.ο.κ.