«Ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε οι δήμοι καταδίκασαν την επίθεση που δέχτηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή «Briefing» με τον Τάκη Σπηλιόπουλο.


Και πρόσθεσε: «Φόβο Θεού έχω, φόβο για τις απόψεις μου που είναι σωστές και πατριωτικές, δεν έχω».

Υποστήριξε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν χρειάζεται τους 151, πολιτικά βέβαια θα ήταν καλύτερο και πιστεύω πως έχει 151. Η ρηματική διακοίνωση, εξάλλου, ξεκαθαρίζει ακόμη περισσότερο το ζήτημα της ιθαγένειας, που δεν έχει καμία σχέση με την εθνικότητα και πιστεύω πως οποιεσδήποτε ανησυχίες υπήρχαν σε κάποιους, δεν υπάρχουν πια, αλλά και της γλώσσας», ανέφερε στη συνέχεια, ενώ ερωτηθείς για την ανάμιξη της Ρωσίας στο Μακεδονικό που βάζει θέμα νομιμότητας απάντησε ότι «οι αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ αναφέρουν ότι αποτελεί ζήτημα των δύο χωρών και διαπραγμάτευσης υπό τον κ. Νίμιτς και λήγουν βέβαια τώρα με την συμφωνία των Πρεσπών».

«Νομίζω πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας για να υλοποιηθούν τα θετικά μέτρα με ελεγχόμενη δημοσιονομική επέκταση» δήλωσε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ για το επικείμενο συλλαλητήριο της Κυριακής σχολίασε ότι «σε πολλά θέματα που οδεύουν προς επίλυση βλέπουμε αντιδράσεις, αλλά θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μέσα από τη συζήτηση στη Βουλή να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα. Είδαμε στο εκκλησιαστικό 10 Μητροπολίτες της γειτονικής μας χώρας να ζητούν να αλλάξει το όνομα να γίνει Αχριδών και πάσης Ιουστινιάνης η σχισματική Εκκλησία .

Σε κάθε περίπτωση, οι κυβερνήσεις παίρνουν πάντα υπόψη τους τα συλλαλητήρια, αλλά εγώ διερωτώμαι θα λάβει η ΝΔ υπόψη της την σπουδαιότητα του θέματος για να αφήσει τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση;»