Τη νέα είσοδο του Κιλκίς παρέδωσε στην κυκλοφορία o Τζιτζικώστας,
 Τη νέα είσοδο του Κιλκίς παρέδωσε σήμερα στην κυκλοφορία ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, που εγκαινίασε το έργο, το οποίο ολοκλήρωσε η Περιφέρεια από ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 20.5 εκ. ευρώ.


Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της νέας εισόδου του Κιλκίς, ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «πρόκειται για ένα, πραγματικά κομβικό, συγκοινωνιακό έργο που υλοποιήσαμε, στο οποίο δεν έλειψαν τα προβλήματα. Χρειάστηκε για ακόμα μία φορά να ξεμπλέξουμε ένα απίστευτο κουβάρι εμποδίων, γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων και εμπλοκών, για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την κατασκευή του έργου».

Για να γίνει η νέα είσοδος του Κιλκίς χρειάστηκε νέα χάραξη του οδικού τμήματος, από την είσοδο της πόλης του Κιλκίς μέχρι τον αυτοκινητόδρομο, τον Κόμβο Μαυρονερίου. Το μήκος της παρέμβασης είναι 5,2 χιλιόμετρα, ενώ ο δρόμος διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Το έργο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και διαθέτει νέου τύπου στηθαία ασφαλείας. Οι κατασκευές περιλαμβάνουν ανισόπεδους και ισόπεδους κόμβους, πολλά, μεγάλα και μικρά, τεχνικά έργα, παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος του, καθώς και σειρά υδραυλικών έργων.


«Με την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού έργου, της νέας εισόδου Κιλκίς, που συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη, το κεντρικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας και το κεντρικό δίκτυο της χώρας, αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Κιλκίς, τις υποδομές της Κεντρικής Μακεδονίας. 

Τροφοδοτούμε την οικονομική ανάπτυξη. Υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, τον πρωτογενή τομέα, τις εξαγωγές. Ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο είναι κομβικό τόσο για την σωστή εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων, όσο και για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφέρειάς μας. Αυτό το δίκτυο εκσυγχρονίζουμε, αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε με μεγάλα έργα όπως μεταξύ άλλων ο ανισόπεδος κόμβος Κ16 στη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης, η σύνδεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, η περιφερειακή είσοδος Κατερίνης και έργα σε συνολικά 140 χλμ. οδικού δικτύου», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο του Κιλκίς, την κατασκευή του τμήματος Νέα Σάντα – Άσσηρος, που είναι σε εξέλιξη και θα συνδέσει το Κιλκίς με την Εγνατία Οδό.

Σχόλια