Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε στον ΠΑΟΚ το παραλήρημα του Αλέξη Κούγια, μετά το τέλος του αγώνα που βρήκε τον "Δικέφαλο" νικητή με 2-1. Πάντως είναι ξεκάθαρο πώς ο επίσημος ΠΑΟΚ δεν θα μπει καν στην διαδικασία διαλόγου με τον ισχυρό άνδρα της Λάρισας.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηοωαννίδης

Φυσικά και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια για τις τις υποτιμητικές δηλώσεις που έκανε για τον σύλλογο. Βέβαια, οτι και να γινόταν στην Τούμπα, όποιο και αν ήταν αποτέλεσμα ο κύριος Κούγιας θα έβρισκε κάτι να πει.
Το εχει πράξει άλλωστε επανελλειμένες φορές στο παρελθόν, ενώ δεν ξεχνιέται και η συμπεριφορά του πέρσι στην Λάρισα οτα επιτέθηκε στον πάγκο του ΠΑΟΚ και έφτυσε τον Ελ Καντουρί. Όπως προκύπτει πάντως ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί νομικά, και θα προχωρήσει σε μηνύσεις και αγωγές προκειμένου ενώπιον της αθλητικής και ποινικής δικαιοσύνης ο κ. Κούγιας να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί στο χθεσινοβραδυνό παραλήρημα του κατά του «Δικεφάλου» και των ανθρώπων του. Ξεκάθαρα πάντως ο ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να μπει σε δημόσιο διάλογο με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΛ.
Φυσικά και κανείς από όσους βρέθηκαν στην Τούμπα και παρακολούθησαν τον αγώνα, δεν έχει καταλάβει ακόμη, ποια είναι η αφορμή και ποιος ο λόγος που ο κ. Κούγιας προέβη σε αυτές τις δηλώσεις, όταν η εικόνα του αγώνα είναι ξεκάθαρη. 
Σε ενα ματς άλλωστε που ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες από δεκα τελικές στην εστία της ΑΕΛ κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονα για το αποτέλεσμα, ούτε και για τον διαιτητή, καθώς η φάση του Πρίγιοβιτς είναι ξεκάθαρη. 
Κατά τα άλλα, η αγωνιστική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ ηταν πολύ σωστή και κυρίως η αντίδραση του, οτα βρέθηκε πίσω στο σκόρ. Μάλιστα ει χε και την πίεση καθώς γνώριζε ότι έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός και ο ίδιος έπρεπε να κερδίσει για να αυξήσει την διαφορά. Αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί. Φυσικά, κάτι πρέπει α γίνει και με τις τελικές προσπάθειες, καθώς ο "Δικέφαλος" θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το ματς πολύ νωρίτερα. Σημασία βέβαια έχουν οι τρεις βαθμοί της νίκης, και η ηρεμία που συνεχίζει να έχει η ομάδα ενόψει Μπάτε. Ένας ακόμη τελικός, ένας αγώνας υπομονής και ψυχραιμίας. 

ΣΣ1

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει για αδικία ο Ολυμπιακός. Η ομάδα που έχτισε τα πρωταθλήματα της την τελευταία εικοσαετία, πάνω σε διαιτητικές αποφάσεις και σε "βιασμό" του Ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Είναι τουλάχιστον προκλητικό για την νοημοσύνη μας να ομιλεί για διαιτησία, ο Ολυμπιακός, που δεν αντέχει τη ισονομία, μια που δεκαετίες τώρα αποτελεί το χαϊδεμένο παιδι του Ελληνικού αθλητισμού. 

ΣΣ2

Έτοιμη ατζέντα έχει ο Αλέξης Κούγιας, σε κάθε αγώνα και για κάθε περίπτωση. Πως αλλιώς μπορείς να ερμηνεύσεις την συμπεριφορά του το βράδυ της Κυριακής;


ΣΣ3

Μιλάει για σημαδεμένες τράπουλες ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός.

ΣΣ4

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει δικαιολογημένα για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε χέρι του Μπαρκάν εντός μεγάλης περιοχής (42’) στο σουτ του Ουάρντα. Στη φάση του 45ου λεπτού ο Κοτσάνης δείχνει κίτρινη κάρτα (δεύτερη) και αποβάλει τον Καρανίκα για το αδιαμφισβήτητο πέναλτι πάνω στον Πρίγιοβιτς, που κατέβασε με το στήθος (και όχι με το χέρι όπως θέλουν πολλοί…) την μπάλα και μπήκε στην περιοχή φτάνοντας σε προφανή θέση για γκολ.