Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου, σήμερα το βράδυ στις 19.00, στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά, σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Το ψηλό έλατο κυριαρχεί στην πλατεία του Δήμου Καλαμαριάς και συμπληρώνει το χριστουγεννιάτικο σκηνικό με τα τρία ξύλινα σπίτια το Ζαχαρόσπιτο, αυτό του Αϊ Βασίλη και της και το σπίτι της Τεχνολογίας όπου θα πραγματοποιούνται ομαδικά παιχνίδια και έχουν προγραμματιστεί δραστηριότητες για παιδιά.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει από τον δήμαρχο Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη.Η παιδική χορωδία του του 17ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς θα ψάλλει χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, ενώ θα ακολουθήσει το Ιταλο - ελληνικό Folk μουσικό σχήμα Grikanta που θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο.

“ Η Καλαμαριά θα στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και δυναμισμού για τις γιορτές, με μουσικές συναυλίες, θέατρο και δράσεις για τα παιδιά, αλλά και από κάθε γειτονιά που γίνεται κυψέλη πολιτισμού με εκδηλώσεις μουσικής. Φέτος ο Δήμος επέλεξε να αρχίσει τη φωταγώγηση της πόλης περιφερειακά, από τις γειτονιές του Άι Γιάννη, να συνεχίσει στην Κηφισιά, στη Νέα Κρήνη στο Βυζάντιο και να ακολουθήσει μετά το άναμμα στο κέντρο της Καλαμαριάς, στην Αρετσού, στην περιοχή Δέρκων-Κουριωτών, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην περιοχή Βότση και στο Καραμπουρνάκι” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς.