Ρόκα: «Ο Ηρακλής είναι η πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδας»

Ενθουσιασμένος που βρίσκεται στον πάγκο του Ηρακλή εμφανίστηκε μιλώντας στο σάιτ του ο Μανουέλ Ρόκα, χαρακτηρίζοντας τον «Γηραιό» ως τον «πιο ιστορικό σύλλογο της Ελλάδας» και δηλώνοντας αποφασισμένος να δουλέψει για να επανέλθει η ομάδα στις επιτυχίες.
Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου (2013/14), τον Πανθρακικό (2014/15) και τον Πλατανιά (2017/18), ο Ηρακλής θα αποτελέσει την τέταρτη εν Ελλάδι ομάδα της προπονητικής του καριέρας και μιλώντας στο επίσημο σάιτ του «Γηραιού», δεν έκρυψε την εκτίμηση στην οποία έχει τον σύλλογο, αλλά και τις φιλοδοξίες του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Κόουτς πως νιώθεις μετά τις πρώτες σου ώρες ως προπονητής του Ηρακλή αλλά και μετά την πρώτη προπόνηση;

«Νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο Ηρακλής είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος στην Ελλάδα και πρέπει να γνωρίζουμε όλοι που βρισκόμαστε. Εκπροσωπούμε μια ομάδα με μεγάλο βάρος φανέλας και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας και να την επαναφέρουμε εκεί που αξίζει να βρίσκεται».

Όταν ήρθε η κλήση από τους ανθρώπους του Ηρακλή ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες;

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι έχω την δύναμη να αντιμετωπίσω αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η ομάδα. Νομίζω ότι και τις προηγούμενες φορές που εργάστηκα στην Ελλάδα, είχα να αντιμετωπίσω προκλήσεις και τα πήγα καλά. Και στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Πανθρακικό. Το ίδιο και στη Φιλανδία πρόσφατα. Ξέρω πως να διαχειριστώ μια δύσκολη αποστολή και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τα καταφέρω αν και μιλάμε πάντα για το πιο απρόβλεπτο άθλημα στον κόσμο».

Ποιες οι εντυπώσεις σου από τον Ηρακλή, όπως τον έχει δει μέχρι τώρα;

«Υπάρχει ένα καλό κλίμα. Κερδίσαμε χθες και αυτό έχει αλλάξει κάπως την ψυχολογία. Όλες οι ομάδες περνάνε κρίσεις, όμως στο τέλος μέσα από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, πρέπει να βγούμε όλοι ενωμένοι και συσπειρωμένοι. Σαν γροθιά. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας».

Προλαβαίνει ο Ηρακλής να επανέλθει στις υψηλές θέσεις και να κοιτάξει τον βασικό του στόχο;

«Σε πρώτη φάση θεωρώ ότι χρόνος υπάρχει. Και κατά την δική μου πεποίθηση η ομάδα θα αντιδράσει. Και θα αντιδράσει θετικά. Είμαστε υποχρεωμένοι από την στιγμή που βρισκόμαστε στον Ηρακλή, να βλέπουμε πάντα ως στόχο τις νίκες. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθουμε στις πρώτες θέσεις και αυτή η αλλαγή δεν θα έρθει ξαφνικά, αλλά σταδιακά και με μπόλικη δουλειά».

Την Κυριακή ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου; Είσαι έτοιμος γι’ αυτό;

«Θα δουλέψω κάποια πράγματα που έχω στο μυαλό μου με την ομάδα, αλλά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το παιχνίδι είναι σύντομο. Μετά την διακοπή, σαφέστατα και θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την εικόνα της ομάδας. Ξέρω ότι ο αντίπαλος είναι ένα «δεμένο» σύνολο που παίζει μαζί αρκετά χρόνια και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα, αλλά έχουμε φανέλα, έχουμε ιστορία, έχουμε ομάδα, βλέπουμε μόνο τη νίκη και γι’ αυτή θα παλέψουμε. Εμείς είμαστε «ο Ηρακλής» και αυτό τα λέει όλα».

Ως προπονητής δεν τέθηκες ποτέ αντιμέτωπος με τη νέα σου ομάδα, ως ποδοσφαιριστής όμως, ναι. Τι θυμάσαι περισσότερο από αυτά τα παιχνίδια;

«Θυμάμαι το πρώτο μου εκτός έδρας ματς στην Ελλάδα με τον Πανθρακικό. Εκείνο το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αλλά αυτός ήταν και ο πρώτος βαθμός του Πανθρακικού στην Superleague. Θυμάμαι επίσης ότι είχα πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που έκανα ποτέ στην καριέρα μου, αφού ο Ηρακλής μας έκανε πάρα πολλές φάσεις αλλά γκολ δεν δεχθήκαμε».

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας, τι ρόλο μπορούν να παίξουν στο έργο ενός προπονητή;

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες με τέτοιες εγκαταστάσεις και είναι πράγματι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή να υπάρχουν, ώστε να μπορεί να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά του».

Σου αρέσουν τα δύσκολα…

«Ναι, μου αρέσουν. Και μου αρέσει που βρίσκομαι εδώ. Το έχω ξανακάνει και στο παρελθόν. Έχω την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις για να πετύχω και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά»

Σχόλια