Την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου και τις προγραμματισμένες αντισυγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής, σχολίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Δείτε τι έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
"Ο Τσίπρας και οι λιγοστοί μεταφερόμενοι ακροατές του στις μισοάδειες κερκίδες και την αρένα του Παλαί, όπως και οι ακραίοι που γυρόφερναν στους άδειους δρόμους, είδαν την πλάτη της πόλης.Τώρα που τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, μπορώ χωρίς να ρίξω λάδι στην φωτιά να σχολιάσω πόσο απεχθές είναι το διχαστικό μήνυμα του Τσίπρα, όπως το προεξόφλησε και μόνο με τον προκλητικό τίτλο της ομιλίας του: «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό». Σιγά, ρε «δημοκράτη» γράφει στην ανάρτηση του ο Νίκος Ταχιάος.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη- υπεύθυνα" αναφέρθηκε στην στάση που κράτησε η πλειοψηφία των Θεσσαλονικέων  απέναντι στο "ψευτοδίλημμα" που επιχείρησε να βάλει ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αλλά και στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιήσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Κατερίνας Νοτοπούλου για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης μέσα σ' αυτό το κλίμα, γράφοντας πως 
  "Η ωριμότητα των Θεσσαλονικιών, παρά τα μικρής έκτασης παρατράγουδα που προκάλεσαν μερικοί έφηβοι, παρασυρμένοι από την «γοητεία» των άκρων, διέψευσε στην πράξη το ψευτοδίλημμα που επιχείρησε ο πρωθυπουργός να εισαγάγει στο προεκλογικό τοπίο της πόλης. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία χωρούν τους πάντες και τα πάντα, αλλά απαιτούν αλήθειες και σεβασμό. Είναι τόποι φιλόξενοι και δημοκρατικοί. Προπάντων όμως περήφανοι. Κι έτσι θα μείνουν. Μέχρι τις εκλογές θα μιλάμε μόνο για το μέλλον τους. Όπως το θέλουν οι ίδιοι οι Μακεδόνες και οι Θεσσαλονικείς. Όχι για τα φαντάσματα του Τσίπρα. Κι έτσι λοιπόν γνωρίσαμε την πολύφερνη νύφη χωρίς να χρειαστεί να ζήσουμε έναν «ματωμένο γάμο».