Λίγες μόνο μέρες απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα, τον αποχαιρετισμό του 2018 και το καλωσόρισμα του νέου έτους και τα καθημερινά εορταστικά δρώμενα στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού, εκδήλωσης των «Αστρογειτονιών», συνεχίζονται, μεταφέροντας το χαρούμενο γιορτινό κλίμα σε κάθε γειτονιά του Δήμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο φως «έλουσε» τους Ν. Επιβάτες, με το άναμμα του παραδοσιακού καραβιού στην Πλατεία Τσιτσάνη (σιντριβάνι), αλλά και την Επανομή, όπου η «Νύχτα των Ευχών» συνοδεύτηκε από τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία του οικισμού.

Τα χαμόγελα άστραψαν στα πρόσωπα μικρών και μεγάλων, σε μια εκδήλωση πλαισιωμένη από τις μουσικές μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου, της μουσικής σχολής «ΚΙΘΑΡΙΣ» και των Laland, με τους τελευταίους να διασκεδάζουν τα παιδιά, με ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για εκείνα.

Το μεσημέρι της επόμενης μέρας, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδόσεις του τόπου είχαν την τιμητική τους, στην Επανομή, όπου για τέταρτη συνεχή χρονιά, στήθηκε το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Κυρά Παράδοσης στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Αργυρίου, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ. Ιουστίνου.

Ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις, εργαστήρια, παιχνίδια, ξυλοπόδαροι, άφθονα χριστουγεννιάτικα κεράσματα, το δέντρο των ευχών και πολλές εκπλήξεις περίμεναν τους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλιακό πρόγραμμα, ζωντανή μουσική, παραδοσιακά κάλαντα, χορούς και τραγούδια από μουσικά σύνολα, χορωδίες και παραδοσιακά συγκροτήματα των Ιερών Ναών της Επανομής.   

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, Βουλευτές, μέλη της Διοίκησης και των τοπικών συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και πλήθος κόσμου.