Φαίνεται πως... δεν βγαίνουν τα κουκιά και κάποιοι, στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης "καίγονται" για να υπάρξει κοινή κάθοδος στις εκλογές, μεταξύ της παράταξης του κυβερνώντος κόμματος "Ανοικτή Πόλη" και της "Πρωτοβουλίας" του Γιάννη Μπουτάρη.


Αυτό διεφάνη και σήμερα από τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ενόψει της αυριανής συνάντησης εκπροσώπων αυτοδιοικητικών σχημάτων που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη συγκρότηση ενός κοινού προοδευτικού μετώπου, που θα έχει προοπτική νίκης στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την Κατερίνα Νοτοπούλου. Κάποιοι ερμηνεύουν την ανάρτηση που έκανε, χθες, η ίδια, με τα όσα έχει προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση, στην προσπάθεια του Μαξίμου να την καθιερώσει στο χώρο των δημοτικών πραγμάτων.

Η πιθανότητα, πάντως, να είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου ενός κοινού "μετώπου" (με πιο πιθανή ονομασία το "Πρωτοβουλία για μια Ανοικτή Πόλη") δεν έχει γίνει δεκτή με θετικά συναισθήματα από όλα τα στελέχη της κίνησης του Γιάννη Μπουτάρη. Κάποιοι μιλούν για "καπέλωμα" από την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στην αξιοποίηση του μεγάλου Θεσσαλονικιώτικου μετώπου που είχε ταχθεί υπέρ της "Πρωτβουλίας" του 2010, επειδή τα δημοσκοπικά ποσοστά του έχουν πέσει πολύ χαμηλά.

Γεγονός είναι ότι, στην αυριανή συνάντηση εκπροσώπων των διαφόρων σχημάτων, θα διαφανεί αν, τελικά, η "λύση Νοτοπούλου" μπορεί να περπατήσει ή όχι. Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν, να δημιουργείται, πάση θυσία, ένα κοινό αντιδεξιό μέτωπο, μπροστά στο φόβο να χαθεί ο δήμος από τα χέρια της Κεντροαριστεράς. "Δε θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα. Μην ξεχνάτε ότι το σύνθημα 'το ΠΑΣΟΚ είν' εδώ, ενωμένο δυνατό' έχει αποδειχτεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή, με την συμμετοχή τόσων στελεχών του 'κινήματος' στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", έλεγε, σήμερα, σε πηγαδάκι ψηφοφόρων υποψήφιος που κινείται στον κεντροδεξιό χώρο, ο οποίος έχει ιδιαίτερα μεγάλη πείρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.