Τι κι αν ήταν μπροστά με 17 πόντους; Ο εφετινός Άρης, σκιά του παλιού ένδοξου παρελθόντος, κατάφερε να χάσει κι ο Χολαργός, εν τέλει, να φύγει νικητής από το Αλεξάνδρειο.



Νίκησε, για τη 10η αγωνιστική της Basket League, τον Αρη, με 59-58, επίτευγμα που του έδωσε την 5η νίκη του στο πρωτάθλημα –και προβάδισμα στην υπόθεση παραμονή. Αντίθετα, όσο κι αν ακούγεται τρελό, ο Άρης κινδυνεύει να παίζει, την επόμενη χρονιά, στην Α2, αν κάνει δυο τρεις τέτοιες εμφανίσεις ακόμη με ομάδες που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα μάχονταν για την παραμονή.


Κορυφαίοι του Χολαργού ήταν οι Ζερμέιν Λοβ (14 π., 5 ριμπ., 4 ασ., 1κλ.), Ντάνι Αγκμπελέσε (10π., 8 ριμπ.). Ξεχώρισαν για τους «κίτρινους», που είχαν για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Γιάννη Καστρίτη, οι Γκάρι Μπελ (14π., 2ασ.), Γκάρι ΜακΓκί (10π., 6 ριμπ).


Και να σκεφτεί κανείς ότι, πριν τον αγώνα, σε ξενάγηση των γηπεδούχων, οι παίκτες του Χολαργού έβλεπαν, με ανοικτά στόματα, τα τρόπαια στο μουσείο του Άρη που λειτουργεί στο Παλέ…


Στο τέλος, όμως, κάποιοι τα ΄βαλαν με τον… Χολαργό! Μερίδα οπαδών των γηπεδούχων, εκνευρισμένοι, προφανώς, από την ήττα της ομάδας τους, αποδοκίμασαν έντονα παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Χολαργού. Άλλοι, με φωνές και βρισιές, δεν επέτρεψαν στον προπονητή του Χολαργού, Αρη Λυκογιάννη, να κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ, η οποία είχε την ευθύνη της ζωντανής τηλεοπτικής κάλυψης της αναμέτρησης.


Κάποιοι άλλοι τα ΄βαλαν με την ομάδα τους. Ένας εξ' αυτών έφτασε βρίζοντας σε πόρτα που οδηγεί, από την κεντρική σάλα του γηπέδου, στα αποδυτήρια του Άρη και χρειάστηκε να επέμβουν ψυχραιμότεροι για να μην πάρει έκταση το επεισόδιο. Έντονα παράπονα άκουσε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Χάρης Παπαγεωργίου.


Τα δεκάλεπτα: 22-10, 36-27, 44-42, 58-59


Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μαγκλογιάννης, Παντελίδης


Οι συνθέσεις:


Άρης (Γιάννης Καστρίτης): Τζόουνς 4, Κάιζερ 3, Βεργίνης 8 (2), Μποχωρίδης 4, Φλιώνης 5 (1), Μπελ 14 (2), Νταλό 2, Σλαφτσάκης 8 (1), ΜακΓκί 10, Χάρις


Χολαργός (Αρης Λυκογιάννης): Αγκμπελέσε 10, Οκερέαφορ, Φιτζπάτρικ 5 (1), Τάλτον 7 (2), Σπυριδωνίδης 5 (1), Καμπερίδης, Κώττας 2, Λοβ 14 (1), Χόκινς 7 (1), Σκουλίδας 3 (1), Γιάνκοβιτς 6