“Κραυγή αγωνίας” από φοιτητές του ΑΠΘ για ανομία και διακίνηση ναρκωτικών
Ανοιχτή επιστολή σε  ΠτΔ, Πρωθυπουργό, κόμματα και Αστυνομία στέλνουν φοιτητές του ΑΠΘ καταγγέλλοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Πανεπιστήμιο.
Εκφράζουν την αγωνία τους για την κατάσταση ανομίας που επικρατεί στον χώρο του ΑΠΘ, με το μείζον πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών  με νέα τους επιστολή φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Η ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του πολίτη, τα κοινοβουλευτικά κόμματα, την Ελληνική Αστυνομία και τα μέλη της πρυτανείας που έστειλε η φοιτητική Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ καταγγέλλει ότι μέρα τη μέρα συνηθίζεται μια νέα «κανονικότητα» στα Πανεπιστήμια της χώρας: αυτήν της ατιμώρητης, προστατευμένης εγκληματικότητας, του φόβου, της παρενόχλησης, της βίας.
Οι φοιτητές καλούν την Πολιτεία να μην γίνει το δημόσιο πανεπιστήμιο υποχείριο στα χέρια λίγων ακραίων που αντιδημοκρατικά και βίαια το υπονομεύουν και, όποτε θέλουν, το καταστρέφουν.
«Οι καταστροφές στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έδειξαν, για ακόμη μια φορά, πόσο εκτεθειμένο και ανυπεράσπιστο είναι το πανεπιστήμιο σε εγκληματικές πράξεις. Ανάμεσα στους βάνδαλους που προκάλεσαν αναρίθμητες ζημιές στο πανεπιστήμιο, είδαμε με τα μάτια μας και τους εμπόρους να καλύπτουν τα πρόσωπά τους και να αλλάζουν εύκολα ρόλους, από το ναρκεμπόριο στην καταστροφή του χώρου μας», σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή.

Παράλληλα, αναφέρουν πως «την επαύριο της 6ης Δεκεμβρίου, οι φωτιές και οι κάμερες σβήσανε, αλλά οι χιλιάδες φοιτητές του ΑΠΘ είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να κινούμαστε μέσα στα ερείπια, τη βρωμιά και τα ναρκωτικά –για πόσο ακόμη; Το κράτος έχει εγκαταλείψει το πιο δημιουργικό κομμάτι της χώρας στη μοίρα του. Τα παιδιά σας, η νέα γενιά που όλοι επικαλούνται ως ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας, συνηθίζουν μέρα τη μέρα μια νέα «κανονικότητα»: αυτήν της ατιμώρητης, προστατευμένης εγκληματικότητας, του φόβου, της παρενόχλησης, της βίας».
«Ζητάμε από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας, από κάθε κόμμα και κάθε πολιτικό με το ελάχιστο αίσθημα χρέους (κι ελπίζουμε να έχουν πολύ περισσότερο), από κάθε ενσυνείδητο πολίτη να στηρίξει την προσπάθειά μας. Το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί γκέτο προς μάντρωμα των εγκληματιών, όπως μοιάζει δυστυχώς να βολεύει πολλούς. όπως αναφέρεται στον ANT1.gr tο μέλλον του πανεπιστημίου δεν μπορεί να γίνει άθυρμα για μικροκομματικά συμφέροντα και διενέξεις μεταξύ πολιτικών αρχηγών» σημειώνουν ακόμα στην επιστολή τους οι φοιτητές.


ΝΔ: Θα βάλουμε τέλος στην ασυδοσία και την ανομία

«Τις τελευταίες μέρες δύο νέα, σοβαρά περιστατικά προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο θλιβερών γεγονότων που θέτουν σε κίνδυνο φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και πλήττουν το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου. Αυτά είναι, δυστυχώς, τα αποτελέσματα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας που χαρακτηρίζουν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει σε δήλωση της η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και προσθέτει:

«Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος στη γενικευμένη κατάσταση ασυδοσίας και ανομίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα ελληνικά πανεπιστήμια. Γι’ αυτό και έχει δεσμευτεί να καταργήσει το άσυλο, να αποκαταστήσει το κύρος του δημόσιου πανεπιστημίου και να εξασφαλίσει το ακαδημαϊκό περιβάλλον που αρμόζει σε μία ευρωπαϊκή χώρα».