Για τη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσω των οικισμών Νέων Μαλγάρων, Κυμίνων και Χαλάστρας, τοποθετήθηκε με δήλωση του ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος.

«Τόσο εμείς όσο και οι προηγούμενοι Δήμαρχοι, από την εποχή του αείμνηστου Νίκου Γιουτίκα, εδώ και δέκα χρόνια δηλαδή, προτείνουμε τη μόνιμη, απλή και ορθή λύση με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μας: να μετακινηθεί ο σταθμός διοδίων Ν. Μαλγάρων ενάμιση χιλιόμετρο δυτικότερα, προς Αθήνα, ώστε να προηγούνται της εισόδου στα χωριά μας. Εκτός από αυτό, το κράτος θα κερδίσει και έσοδα από την πληρωμή των διοδίων που εδώ και πολλά χρόνια χάνονται. Το φαινόμενο είναι τρομακτικό. Και γίνεται εφιαλτικό αν σκεφτούμε ότι από την 1.1.2019 το κόστος των διοδίων για τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα σχεδόν τριπλασιάζεται.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απαγορευτική πινακίδα, η διέλευση γίνεται όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Καταστρέφεται το οδόστρωμα, επιβαρύνεται ο Δήμος (άρα ο δημότης) με κόστη συντήρησης των δρόμων, τρέμουν και γεμίζουν ρωγμές τα σπίτια τα σπίτια των κατοίκων, κινδυνεύουν στις μετακινήσεις τους οι πεζοί.  Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί το ΤΑΙΠΕΔ να γίνει μια μετακίνηση των διοδίων Ν. Μαλγάρων δυτικότερα κατά 1,5 χιλιόμετρο.

Δεν ακούει κανείς, δεν καταλαβαίνει κανείς, και δεν κατανοώ γιατί συμβαίνει αυτό. Όταν εμείς οι Δήμαρχοι δεν εισακουόμαστε σε κάτι τόσο απλό, τι να πει ο πολίτης;

Οι αρμόδιοι, που κατά τα άλλα σε ελάχιστο χρόνο έχουν… σπείρει παντού διόδια, δεν ακούν την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ακούν το δήμαρχο, δεν ακούν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ακούν τον αγανακτισμένο μετά από τόσα χρόνια πολίτη, δεν κάνουν το απλό και αυτονόητο: τη μετακίνηση του σταθμού διοδίων των Ν. Μαλγάρων. Ας απαντήσουν επιτέλους γιατί το κάνουν αυτό», τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.