Σωστή και λογική κρίνει την απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη να μην κατέβει, εκ νέου, για υποψήφιος Δήμαρχος, ο υποψήφιος, πρώην αντιδήμαρχός του, Κωνσταντίνος Ζέρβας.



Ο κ. Ζέρβας, επικεφαλής της κίνησης “Ναι στη Θεσσαλονίκη”, υπογραμμίζει ότι η αποτίμηση του έργου Μπουτάρη θα γίνει αργότερα, αλλά υπογραμμίζει ταυτόχρονα ότι η Θεσσαλονίκη “χρειάζεται νοικοκύρεμα”, καθώς είναι “βρώμικη, σχεδόν εγκαταλελειμμένη”…


Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης Ζέρβα έχει ως εξής:


“Η απόφαση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης είναι σωστή και λογική. Η δίκαιη αποτίμηση του έργου του δεν είναι υπόθεση της στιγμής και θα κριθεί στο τέλος της θητείας του.

Δεν μηδενίζουμε, δεν απαξιώνουμε και δεν σιωπούμε μπροστά στα θετικά του απερχόμενου δημάρχου αλλά ούτε στη σημερινή εικόνα της πόλης.

Οκτώ χρόνια μετά, η Θεσσαλονίκη καλείται να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Σήμερα η πόλη είναι βρώμικη, σχεδόν εγκαταλελειμμένη, με οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα, με αυξημένη παραβατικότητα, με αναιμική ανάπτυξη, ανήμπορη να παρακολουθήσει τις διεθνείς και ευρωπαϊκές εξελίξεις. Χρειάζεται νοικοκύρεμα ώστε να ανακτήσει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή της.

Πρέπει όλοι να δούμε καθαρά το μέλλον της πόλης και ανεπηρέαστοι από την προσωποκεντρική διάσταση της διοίκησης Μπουτάρη, να επιλέξουμε την ατζέντα που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη. 

Εμείς, στην παράταξη «ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», πιστεύουμε πως η πόλη έχει ανάγκη μία πολιτική αλλαγή και μία νέα σελίδα. Μια σελίδα που θα κρατήσει ό,τι θετικό επιτεύχθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και με νέα ορμή, δύναμη και όρεξη, θα καταφέρει να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις.

Ήρθε η ώρα νέοι, έμπειροι και ικανοί άνθρωποι να αναλάβουν τα ηνία της”.