Η είδηση της απομάκρυνσης του Πάκο Ερέρα από τον Άρη, έφτασε όπως ήταν φυσικό και στην πατρίδα του Ισπανού τεχνικού, με την Marca να μην περιορίζεται όμως σε όσα αναφέρουν οι ελληνικές ιστοσελίδες. Χαρακτηριστικά, στην ιστοσελίδα της Marca αναφέρεται: "Ο Πάκο Ερέρα σταμάτησε να είναι προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο προπονητής από την Αραγωνία, μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Ολυμπιακό, έβαλε τέλος στη θητεία του στην Ελλάδα.

Ο Ερέρα συναντήθηκε χθες με τον Ντίνο Διαμαντόπουλο, τον τεχνικό διευθυντή της ελληνικής ομάδας και δέχθηκε "για το καλό της ομάδας" να σταματήσει τη δουλειά του στο κλαμπ, παρότι αυτό δεν έχει γίνει επίσημο μιας και μελετάνε (σ.σ. οι άνθρωποι του Άρη και ο Ερέρα) την φόρμουλα της λύσης της συνεργασίας τους.

H απόφαση πάρθηκε με φιλικό τρόπο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στον αγωνιστικό χώρο άλλωστε τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Ερέρα, που επιπλέον είναι απλήρωτος εδώ και τέσσερις μήνες. Το τελευταίο, ήταν το βασικό κλειδί της απόφασης.

Ο Ερέρα τελειώνει την ελληνική περιπέτειά του έχοντας οδηγήσει την ομάδα σε έντεκα επίσημα παιχνίδια, στα οποία ο απολογισμός ήταν πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ο οποίος τοποθετεί τον Άρη στην 7η θέση της Σούπερ Λίγκας".