"Πρώτος στόχος για τη Νέα Δημοκρατία είναι να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το καλό της χώρας" λένε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Τις τελευταίες μέρες γίνεται  - και θα γίνεται - μεγάλη συζήτηση για τις δημοτικές εκλογές και για
το πρόσωπο , που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να υπάρξει αλλαγή και στη διοίκηση του δήμου.


Πολλοί μνηστήρες

Είναι γεγονός, ότι όσοι εκδήλωσαν, ως τώρα, ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για το δημαρχιακό αξίωμα στη Θεσσαλονίκη, προέρχονται από το χώρο της κεντροδεξιάς. Αυτό, από μόνο του, όπως παρατηρούν στελέχη της Ν.Δ. είναι και αισιόδοξο, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί αποπροσανατολιστικά για τον ψηφοφόρο της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης Αντώνης Γυφτόπουλος, σε συζητήσεις με στελέχη της παράταξης, "κανείς δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζεται από το μεγάλο στόχο, που είναι η νίκη της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν". Ο κ. Γυφτόπουλος εκτιμά ότι , παρά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί και να παραμείνει στην εξουσία, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και οι εκλογές , σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα είναι μονόδρομος.

"Αυτό δεν σημαίνει, ότι η Ν.Δ. απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις στο δήμο" εξηγεί. " Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να έχει καταλυτική παρέμβαση στο θέμα. Όταν λοιπόν, κρίνει ότι ήρθε η κατάλληλη στιγμή θα το κάνει, όπως μας έχει συνηθίσει ως τώρα, για κάθε θέμα που απασχολεί την κοινωνία."

Χ.Ρ.