aidonopoulos_programma_kosmos_20181129_01

Επίμονος… Θεσσαλονικιός ο Χάρης Αηδονόπουλος. Παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματος της παράταξής του «Συνέργεια - Πρώτα η πόλη μας», επανέλαβε ότι θα είναι παρών στη μάχη των εκλογών μέχρι τέλους:



«Πρώτοι ξεκινήσαμε, τον περασμένο Απρίλιο, την κούρσα για το Δήμο, πρώτοι θα τερματίσουμε. Πρώτα η Πόλη μας, πριν και μετά τις εκλογές, χωρίς κόμματα και χρώματα», τόνισε.


Ο κ. Αηδονόπουλος ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο δεν νοείται καμιά εκχώρηση υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιώτες, γιατί, όπως είπε, “χωρίς τις υπηρεσίες αυτές δεν υπάρχουν Δήμοι. Δεν χρειάζεται δημοτική αρχή μόνο για να υπάρχουν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι για να προσβλέπουν σε άλλες θέσεις εξουσίας μακριά από την πόλη», συμπλήρωσε.


Παρουσιάζοντας τους άξονες του προγράμματός του, ο κ., Αηδονόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Καθαριότητας, προτείνοντας, μεταξύ άλλων υιοθέτηση του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας και του διαχωρισμού των απορριμμάτων, στην πηγή


Για το κυκλοφοριακό πρότεινε χώρους για στάθμευση περιμετρικά της αγοράς κάθε δημοτικής κοινότητας, δημοτική συγκοινωνία, σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα.


Μίλησε για καθιέρωση των Συνεργείων Άμεσης Επέμβασης στους τομείς του Ηλεκτρολογικού, της Καθαριότητας και της Οδοποιίας με μεταστάθμευση των ειδικών οχημάτων, όχι πια στα άκρα της πόλης, αλλά σε κομβικά σημεία της.


Πρότεινε, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία Δημοτικής Επιχείρησης για την εύρεση εργασίας σε συμπολίτες μας κοντά στην σύνταξη, σε συνέργεια με τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς, αλλά και για την ενίσχυση ειδικά της νεανικής επιχειρηματικότητας.


Μίλησε για δημιουργία μικρών χώρων άθλησης και πολιτισμού, με ενίσχυση του φωτισμού σε περιοχές με παραβατικότητα, ως ένα βήμα για την ασφάλεια και την ευνομία και υπογράμμισε:


«Το σεβασμό στην αληθινή ιστορία τον απαιτούμε, σε πείσμα όσων υψώνουν ψεύτικα τείχη σκοταδισμού».