Τo Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας και το ΓΑΚ-ΙΑΜ-Αρχείο Χαρτογραφικής Κληρονομιάς διοργανώνουν δύο βιωματικά εργαστήρια για ενήλικες, με προβολές, συζητήσεις, αφηγήσεις και ματιές στους χάρτες των πόλεων που ζούμε,
θαυμάζουμε, αγαπούμε και ονειρευόμαστε. Χάρτες διάσημοι και άλλοι λιγότερο γνωστοί, παλιοί και σύγχρονοι, χάρτες πόλεων πραγματικών, φανταστικών, ιδανικών, υπαρκτών και μη.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να ενισχυθεί η επαφή με την αρχειακή και χαρτογραφική κληρονομιά, να αναφερθούν ιστορίες που αφορούν τη δημιουργία πόλεων, τη διαμόρφωση, τα γεγονότα που καθορίζουν τη βιωμένη ιστορία τους, τους ανθρώπους που έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωσή τους και να αναδειχθούν οι μηχανισμοί μεταμόρφωσής τους στο σύγχρονο κόσμο.
Ελάτε να δούμε παρέα πώς μπορούμε με τη βοήθεια των χαρτών και του αρχειακού χαρτογραφικού υλικού να κατανοήσουμε το παρόν, να προσεγγίσουμε το παρελθόν, να διεκδικήσουμε το μέλλον, αλλά και να εκφράσουμε τα βιώματα και την προσωπική μας σχέση με την πόλη που ζούμε κάθε μέρα.
Πότε, πού:
Το εργαστήριο θα επαναληφθεί δύο φορές στο Ιστορικό Αρχείο Μακεδονίας (Αλ. Παπαναστασίου 21), με απαραίτητη την τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής. 
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 
Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, 11:00-13:30 (δηλώσεις συμμετοχής Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00, έως 29 Νοεμβρίου)
ή Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, 17:30-20:00 (δηλώσεις συμμετοχής Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00, έως 3 Δεκεμβρίου).
Τηλ: 2310243120, 2310243121 | info@maplibrary.gr
#Χάρτες_πόλεων
@επαμεινώνδας στυλιανίδης