Με όπλο το γέλιο, «Ο άνθρωπος σκύλος» σαρώνει πολιτικές ίντριγκες και κοινωνικά στερεότυπα! Μία από τις πιο επιτυχημένες off Broadway κωμωδίες της Αμερικής, έρχεται να σπάσει τα ταμπού σε ό,τι αφορά την τέχνη, την πολιτική, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις και φυσικά τη σχέση με τα ζώα.


Πρόκειται για ένα one man show από τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο, βασισμένο στο έργο «Chesapeake» του Lee Blessing, σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία που υπογράφει ο Μάνος Τσότρας. Κάθε Κυριακή στις 20.00 στο Θέατρο Σοφούλη.

Υπόθεση

Ο Κερ, ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης, κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγηση του όταν ο συντηρητικός Γερουσιαστής Θερμ Πούλεϊ βρίσκει στο πρόσωπό του την ενσάρκωση του έκφυλου καλλιτέχνη.  Μέσα από μία σειρά από ατυχή και κωμικοτραγικά γεγονότα ο Κερ βρίσκεται φυλακισμένος στο σώμα του αγαπημένου σκύλου του Πούλεϊ! Μια αναπάντεχα κωμική σχέση γεννιέται ανάμεσα στον Κερ-σκύλο και τον Γερουσιαστή, μια σχέση που θα αλλάξει για πάντα το σκεπτικό και των δύο.  «Ο άνθρωπος σκύλος» είναι μια έντονη και περίεργα γλυκιά σάτιρα για την τέχνη, την πολιτική,  τον ρατσισμό, τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, τον συνάνθρωπο και… τους σκύλους.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ιδανικά θα ήθελα οι πολιτικοί να ενώνουν τους ανθρώπους  για το κοινό καλό, αψηφώντας χρώμα, σεξουαλική προτίμηση, κοινωνική και οικονομική κατάσταση, η οικογένεια να είναι μια κοινωνία αγάπης και αλληλοσεβασμού, η Τέχνη να υποστηρίζει πράξεις ακτιβισμού, ο Θεός να μην είναι «ψωμοτύρι» στην παραμικρή δυσκολία και να συζούμε με τους σκύλους μας δίνοντάς τους το προνόμιο της ελεύθερης βούλησης. Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα να διασκευάσω και να παρουσιάσω το Chesapeake του Lee Blessing με τον τίτλο «Ο άνθρωπος σκύλος». Ξεκινάω από τη Θεσσαλονίκη που μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα μου θεατρικά βήματα. Συνοδοιπόροι μου ο άξιος κωμικός Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος που ερμηνεύει μοναδικά τον ρόλο του Κερ και η θεατράνθρωπος Παυλίνα Χαρέλα που αγκάλιασε ζεστά τη δουλειά μας δίνοντάς μας στέγη στο φιλόξενο θέατρο Σοφούλη. Σκοπός μας να διασκεδάσετε, να γελάσετε και να συζητήσετε τα θέματα που αγγίζει «Ο Άνθρωπος Σκύλος» με τις παρέες σας.

Συντελεστές

Διασκευή και απόδοση κειμένου:  Μάνος Τσότρας
Σκηνοθεσία: Μάνος Τσότρας
Πρωτότυπη μουσική: Θάνος Σταυρίδης
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Κατερίνα Νικολάου
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία
Ερμηνεύει ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Κυριακή  21/10, 28/10 και 4/11 στις 20.00
Ειδικές τιμές για συλλόγους
(υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Νικολάου 2310423925)
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό 8€ μειωμένο (φοιτητικό , ανέργων, ΑμεΑ, πολυτέκνων, biscotto, με απόδειξη μέσων μεταφοράς –ταξί λεωφορείο)
Το Θέατρο Σοφούλη διαθέτει πρόσβαση για ΑμεΑ.
Με την υποστήριξη του Συλλόγου Αποφοίτων του 5ου Λυκείου Θεσσαλονίκης
Πληροφορίες –κρατήσεις: Καλλιτεχνική Εταιρεία
Τηλέφωνο 2310423925                    
Προσφέρεται έκπτωση με την επίδειξη αποκόμματος εισιτηρίου μέσου μαζικής μεταφοράς εντός 90 λεπτών από την επικύρωση του, στο κανονικό εισιτήριο.
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΑΣΘ: Λεωφορείο  5
Από Δυτικά προς Ανατολικά: Στάση Βερβελίδη
Από Ανατολικά προς Δυτικά: Στάση Ναυτικός Όμιλος
Θέατρο Σοφούλη
Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Τ.Κ. 55131 Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310423925,
www.theatrosofouli.gr
Θέατρο Σοφούλη