Η εξαιρετική εμφάνιση της Ράνιας Ρεμπούλη στον ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, έφερε και ένα απρόσμενο γεγονός.
Η αθλήτρια πριν την απονομή είχε ένα λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως παράλληλα τέθηκε και ένα άλλο ζήτημα πιο σοβαρό.

Η μαραθωνοδρόμος ενώ είχε υπογράψει για να περάσει από έλεγχο ντόπινγκ, λόγω του λιποθυμικού επεισοδίου δεν πέρασε, όμως το ίδιο συνέβη και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε. Αυτό, ανάλογα με το πως θα δει το θέμα το ΕΣΚΑΝ που είναι υπεύθυνο για τους ελέγχους, μπορεί να μεταφραστεί ως άρνηση, κάτι που σημαίνει… τιμωρία.

Ωστόσο, η αθλήτρια δεν έδωσε δείγμα καθώς οι γιατροί λόγω των εξετάσεων που έπρεπε να υποβληθεί, δεν επέτρεψαν να συμβεί.

Οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα από τους γιατρούς του νοσοκομείου στην Θεσσαλονίκη, όπου αναφέρεται το πρόβλημα που αντιμετώπισε η αθλήτρια (στομαχικό άλγος), αλλά και μία γνωμάτευση που εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να επιτρέψουν να ληφθεί δείγμα εκείνη την ώρα.

Η αθλήτρια πάντως θα μεταβεί στην Ρόδο όπου θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις από προσωπικό της γιατρό για το λιποθυμικό επεισόδιο που είχε.

«Λίγο πριν την απονομή λιποθύμησε και μοιραία ήρθε το ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο. Ήρθαν οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ, αλλά οι γιατροί τους εξήγησαν πως για συγκεκριμένους λόγους δεν ήταν σε θέση να δώσει δείγμα εκείνη την στιγμή. Βρήκαν μια στομαχική διαταραχή και έδωσαν και μια γνωμάτευση που ζήτησε το ΕΣΚΑΝ η οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να την αφήσουν να δώσει δείγμα. Σε πρώτη φάση το θέμα έχει λήξει. Απλά περιμένουμε την διαδικασία», ανέφερε ο προπονητής της αθλήτριας, Παναγιώτης Χαραμής στο Sportime.gr.

Πλέον, αν υπάρξει θέμα, αυτό θα το κρίνει το ίδιο το ΕΣΚΑΝ που ωστόσο έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάστηκαν από το νοσοκομείο. Σε περίπτωση που κρίνει πως υπάρχει θέμα, τότε η αθλήτρια θα δεχτεί τιμωρία, αλλά είναι βέβαιο πως σε αυτή την περίπτωση, δεν θα το αφήσει έτσι το θέμα.

Θέμα υπήρξε ωστόσο και με τον Γιώργο Μενή ο οποίος ήταν και ο ταχύτερος Έλληνας στην κούρσα. Ο αθλητής δεν υπέγραψε καν το χαρτί για να περάσει από έλεγχο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οπότε θα τιμωρηθεί με non show.

http://www.sportime.gr