Ομόφωνα αθώος κρίθηκε σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Χανίων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την υπόθεση εργασιών σε προβλήτα στα Μάρμαρα Σφακίων, κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος στην περιοχή.


Κατά την απολογία του, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η παρέμβαση στην προβλήτα έγινε χωρίς να επηρεαστεί η γραμμή του αιγιαλού και ήταν απαραίτητη προκειμένου να προσεγγίζουν με ασφάλεια στο σημείο τα μικρά σκάφη παραθεριστών και λουομένων.

Εξερχόμενος της δικαστικής αίθουσας, δήλωσε δικαιωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου, επισημαίνοντας ότι η βελτίωση της υποδομής συνέβαλε στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της ασφάλειας στην περιοχή.

«Δεν αλλάξαμε καμία γραμμή του αιγιαλού. Ακολουθήσαμε την ακτογραμμή και από μακριά δεν φαίνεται καθόλου η προβλήτα, καθώς είναι πλήρως ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον» τόνισε.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε στο δικαστήριο ο σημερινός δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο έργο είχε πολλαπλή χρησιμότητα για την περιοχή.

Πρωτόδικα, για την ίδια υπόθεση ο κ. Πολάκης είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή.

Πηγή: ΑΜΠΕ#Πολάκης #Τριμελές_Εφετείο