Να προκαλέσει την πτώση της Κυβέρνησης Τσίπρα για να μην κυρωθεί και από την Βουλή των Ελλήνων η συμφωνία των Πρεσπών, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. 
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το ακόλουθο:
«Στα Σκόπια η οριακή κοινοβουλευτική υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, με εκβιαστικές μεθόδους, συνιστά περιφρόνηση και χλευασμό της νοημοσύνης μας.
Ως εκ τούτου, δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους πανηγυρισμούς στη χώρα μας, επειδή έγινε ένα ακόμη βήμα μέχρις ότου αμφίπλευρα κυρωθεί η συμφωνία της ντροπής.
Ο αγώνας για να μην χάσουμε την ψυχή μας και για να μην ακρωτηριασθεί η ιστορία μας, με παράδοση της Μακεδονίας στις επιβουλές της νέας τάξης, συνεχίζεται με ανανεωμένο εθνικό, πατριωτικό και Ελληνομακεδονικό φρόνημα.
Αισθάνομαι την ανάγκη, για άλλη μία φορά, απευθυνόμενος στο λαό, να τον καλέσω να μην επιτρέψει ανάλογο χλευασμό της λαϊκής βούλησης, από την Βουλή των Ελλήνων.
Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας λέει όχι στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στους γείτονές μας. Το ίδιο ΟΧΙ βροντοφωνάζω κι εγώ και οφείλουν να το σεβαστούν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Ιδίως δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται ενώπιον μιας ιστορικής ευκαιρίας, αν είναι ειλικρινής στην δέσμευσή του ότι οι βουλευτές του δεν θα ψηφίσουν την κύρωση της συμφωνίας, αν δηλαδή δεν έχει διαβεβαιώσει για το αντίθετο τον Αμερικανό πρέσβη.
Καθότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ισχυρίζεται ότι και χωρίς την σύμπραξη του Καμμένου, έχει τα «κουκιά» για να κυρωθεί η συμφωνία, είναι μονόδρομος για τον Μητσοτάκη η παραίτηση των βουλευτών του- και η δική μου φυσικά- για να πάμε σε εκλογές, ακυρώνοντας τον εθνικά επιζήμιο σχεδιασμό του Πρωθυπουργού.
Ιδού, λοιπόν, η απόδειξη της ειλικρίνειας του κ. Μητσοτάκη.
Άλλη δεν υπάρχει, πλην της παραίτησης!»
Ακολουθεί η σχετική δήλωση οn camera: