Με μία μακροσκελή -κατά τη συνήθη τακτική του- ανακοίνωση, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, καταγγέλλει συνεχείς βανδαλισμούς της πλατείας Χρηματιστηρίου, η οποία, το 2016, αναβαθμίστηκε σε βιοκλιματικό χώρο.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι περισσότεροι βανδαλισμοί αφορούν την αναγραφή συνθημάτων, την καταστροφή πασσάλων και πινακίδων και το σχεδιασμό γκράφιτι στις κατασκευές της πλατείας, ενώ δε λείπουν οι κλοπές μαντεμένων προστατευτικών που τοποθετούνται στις δενδροδόχους, μεταλλικών σχαρών των υπονόμων, των μεταλλικών πασσάλων που τοποθετούνται για την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων, αλλά ακόμη και των ειδικών λαβών που υπάρχουν για να κλειδώνουν ποδηλάτες τα ποδήλατά τους!

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο παραλήφθηκε με... κόπους και βάσανα από την επιτροπή παραλαβής του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θεωρούσαν ότι υπήρχαν κακοτεχνίες μετά τη βιοκλιματική της αναβάθμιση. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος έχει μετατραπεί σε... πάρκινγκ δικύκλων (αλλά και αυτοκινήτων) καθώς και σε χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.



Η αντιδημαρχία στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ακόμη, ότι ζημιές σημειώθηκαν από την πρώτη μέρα παραλαβής του έργου καθώς, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, προχώρησε σε "αντικατάσταση των θρυμματισμένων πλακών από μαύρο μάρμαρο Μακεδονίας στις διαβάσεις πεζών με τσιμεντένιους κυβόλιθους, υλικό που μπορεί να ανταποκριθεί στις καταπονήσεις από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων" και σε "αποκατάσταση σποραδικών καθιζήσεων του οδοστρώματος, κυρίως περιμετρικά φρεατίων, καθώς και σε σημεία μεταγενέστερων επεμβάσεων για έργα Οργανισμών Κοινής Ωφελείας".



Όπως υπογραμμίζει, οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας στην περιοχή είναι συνεχείς.

Ζητά, τέλος, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών για να προστατέψει το έργο, καθώς η αντιδημαρχία προχωρά, συνεχώς, σε αποκατάσταση των ζημιών και βανδαλισμών, από την παραλαβή του έργου ως σήμερα.