Αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Καραϊσκάκης - έστω και με ανορθόδοξο τρόπο... Ο ΠΑΟΚ, στριμώχθηκε άγρια από τον Ολυμπιακό, που, μπροστά στο κοινό του, έχασε του κόσμου τις ευκαιρίες, αλλά ηττήθηκε με αυτογκόλ!


Οι γηπεδούχοι μπήκαν φορτσάτοι στον αγώνα και, στα πρώτα 10' έδειχναν ότι θα κυριαρχούσαν. Μάλιστα έχασαν σημαντική ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά του Καμαρά μόλις στο 2' .

Από το δεκάλεπτο κι έπειτα, όμως, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, κυκλοφορούσε άνετα την μπάλα κι έδειχνε, ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχαινε ένα γκολ.

Χρειάστηκε, όμως, τη βοήθεια του Γιαννιώτη και του Βούκοβιτς: Στο 49' ο Βιερίνια σέντραρε χαμηλά, από αριστερά, μπροστά από τη Θύρα 7, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων προσπάθησε να μπλοκάρει αλλά θύμισε τον... Βέγγο που προσπαθεί να πιάσει παγοκολόνα, η μπάλα γλίστρησε από την αγκαλιά του και κάτω από το σώμα του και κατέληξε στον Βούκοβιτς, που από απόσταση δέκα εκατοστών δεν κατάφερε να γυρίσει το σώμα του και να διώξει, αλλά με κοντινό πλασεδάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Από εκεί κι έπειτα ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος να προσπαθήσει να διαχειριστεί το παιχνίδι. Δεν το πλήρωσε, καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού προσπαθούσαν μάλλον ανορθόδοξα να σκοράρουν, αναδεικνύνοντας τον Πασχαλάκη σε ήρωα του αγώνα. Έκαναν σουτ από οπουδήποτε κι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έβγαζε ό,τι πήγαινε προς την εστία. Κι όταν, στις καθυστερήσεις, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ έκανε ένα μικρό λάθος, το δοκάρι του σταμάτησε τον Χασάν. Με το δίκιο του, στο τέλος του αγώνα, ξέσπασε αγκαλιάζοντας τον προπονητή τερματοφυλάκων. Ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Κι όχι μόνον αγωνιστικά: Στήριξε, με δηλώσεις του, τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού για το λάθος που έκανε.

Κι όμως, αυτός που μίλησε τελευταίος, ήταν ο ΠΑΟΚ. Με μηδέν τελικές στο β μέρος έχασε μοναδική ευκαιρία για το 0-2, όταν τρεις παίκτες του βγήκαν στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, αλλά η πάσα για το σκοράρισμα δόθηκε στον κουρασμένο Πρίγιοβιτς στα αριστερά κι όχι στον ξεκούραστο Τζαμπά στα δεξιά, με αποτέλεσμα ο Σέρβος να κλειστεί από έναν αμυντικό και τον τερματοφύλακα πριν προλάβει να κάνει επαφή με την μπάλα.

Μπορούμε να πούμε ότι, απόψε, ήταν η Θεία Δίκη αυτή που απενεμήθη στο Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα περσινά καραγκιοζλίκια -και την αλητεία των οπαδών του, που και σ αυτό το παιχνίδι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποδείξουν ποιοι είναι: Φώναζαν από τα μεγάφωνα, καθυστέρησαν την έναρξη του αγώνα, τον διέκοψαν με τα καπνογόνα που άναψαν, ηχορύπαναν με εμετικά αντεθνικά συνθήματα. Στο τέλος, χειροκρότησαν την ηττημένη ομάδα τους.

Απαράδεκτη και η στάση Μίχελς, που συνεχίζει τις αηδίες από πέρσι, με τις χειρονομίες που έκανε από την ασφάλεια της σουίτας στους φιλάθλους.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης
Γκολ: / 49' Βούκοβιτς (αυτογκόλ)
Δοκάρι 90+1 Χασάν / -

Διαιτητής: San Fedayi (SWI) Βοηθοί: Sladan Josipovic (SWI), Bekim Zogaj (SWI)
Κίτρινες: 34΄Χασάν / 65' Κάνιας, 90' Μάτος, 90'+8 Πασχαλάκης
Κόκκινες: - / -  

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (82' Γκιλιέρμε), Ποντένσε, Χριστοδουλόπουλος (69' Γκερέρο), Φορτούνης (82' Φετφατζίδης), Χασάν.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (84' Τόσκα), Μαουρίτσιο, Κάνιας, Λημνιός (72' Βέρνμπλουμ), Πέλκας (58' Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.