Το ταλέντο που υπάρχει στο γυναικείο ελληνικό ποδόσφαιρο αναδείχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο τουρνουά Golden Cup - Ladies Stars, που οργάνωσε ο ΟΑΣΠΕ με απόλυτη επιτυχία και διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στον ΑΟ Λέοντες υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Μακεδονίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τόσο στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, όσο και στο Fair Play οι περισσότερες από 120 κοπέλες ηλικίας Κ17 από τις έξι Ακαδημίες που πήραν μέρος στο τουρνουά, απέδειξαν ότι είναι δικαιολογημένη η αισιοδοξία για την ανάπτυξη και την πρόοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας, κάτι που επιχειρεί να κάνει η ΕΠΟ στην Ελλάδα και η UEFA σε όλη την Ευρώπη.
Οι παίκτριες από τις έξι συμμετέχουσες ομάδες (ΠΑΟΚ Ακαδημία Γυναικών, Αρης Ladies, Αγροτικός Αστέρας WS, Κιλκισιακός WS, Boca Ladies, Εθνικός Μετεώρων WS), κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού και των διοργανωτών χάρη στον τρόπο που αγωνίστηκαν, στις τεχνικές αρετές τους και στο πάθος τους για το σπορ που διάλεξαν στα πρώτα αθλητικά χρόνια της ζωής τους.
Η πρωτοβουλία που ανέλαβε o Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΑΣΠΕ), έστειλε το ηχηρό μήνυμα ότι όχι μόνο αξίζει οι γονείς να εμπιστεύονται και να προτρέπουν τα κορίτσια τους ν' ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, αλλά και πως υπάρχει σπουδαία προοπτική σοβαρής εξέλιξης τόσο σε αθλητικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο για μία γυναίκα που επιλέγει το ποδοσφαιρικό γήπεδο ως χώρο άσκησης.
Τα 120 κορίτσια που πήραν μέρος στο τουρνουά Ladies Stars, το διασκέδασαν, χάρηκαν με την μπάλα στα πόδια, διεύρυναν τις γνώσεις τους, πρόσφεραν εντυπωσιακό αγωνιστικό θέαμα και απίθανα γκολ και στο τέλος έφυγαν με μια σπουδαία εμπειρία για τη συνέχεια της αγωνιστικής σεζόν στο δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη!
Στο πλαίσιο του τελικού, μετά τους αγώνες κατάταξης, νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα του ΠΑΟΚ η οποία επικράτησε της αντίστοιχης του Αρη και κατέκτησε την κούπα της 1ης θέσης.
Τις απονομές έκαναν εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Βασίλης Ανατολίτης και εκ μέρους του ΟΑΣΠΕ, η πρόεδρος του Οργανισμού και διοργανώτρια του τουρνουά
Ladies Stars, κ. Δώρα Ιωακειμίδου.
Τα αποτελέσματα
·       ΠΑΟΚ ΑΚΑΔ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ WS 5-0
·       ΑΡΗΣ LADIES - BOCA LADIES 3-0
·       ΠΑΟΚ ΑΚΑΔ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ WS 4-0
·       ΑΡΗΣ LADIES - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ WS 4-0
·       ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ WS – ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ WS 0-2
·       BOCA LADIES - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ WS 1-0
ΤΕΛΙΚΟΣ        ΠΑΟΚ ΑΚΑΔ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΡΗΣ LADIES 5-0

«Ο ΟΑΣΠΕ αναγνωρίζοντας την ευθύνη του για ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου, ξεκίνησε ήδη την εκστρατεία του για προσέλκυση κοριτσιών στο άθλημα. Στα πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ο Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας, έχει εκπονήσει στοχευμένο πρόγραμμα διοργανώσεων για την αύξηση της συμμετοχής των κοριτσιών στα τουρνουά Ladies Stars που θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Το επόμενο
Ladies Stars αποκλειστικά για γυναικείες ομάδες που έχει ήδη ανακοινωθεί, θα διεξαχθεί στις 26 -28 Οκτωβρίου και πάλι στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΟΑΣΠΕ και υπεύθυνη της διοργάνωσης, Δώρα Ιωακειμίδου η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις ομάδες που συμμετείχαν καθώς και τον Χρήστο Παρασκευόπουλο για την άψογη φιλοξενία των αγώνων στον ΑΟ Λέοντες.