«Το να επιδοθούμε σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα άκρατο κρεσέντο λαϊκισμού και παροχολογίας θα βλάψει σοβαρά τα εθνικά συμφέροντα. Δεν έχω την πρόθεση να ακολουθήσω τον πρωθυπουργό σε αυτήν την κατεύθυνση»!
Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του ομιλία στη σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ειδικά για την άκρατη παροχολογία των τελευταίων ημερών από πλευράς Μαξίμου, τόνισε:

«Επειδή διαβάζω σήμερα στις εφημερίδες ότι δήθεν ο κ. Τσίπρας σκέφτεται να προνομοθετήσει ένα πακέτο παροχών για την επόμενη τετραετία, τού λέω από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, να μην μπει στον... κόπο, διότι οι δεσμεύσεις αυτής της κυβέρνησης τελειώνουν τη μέρα των εκλογών».

Ξεκαθάρισε ότι «η Νέα Δημοκρατία έρχεται με το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο θα θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού κι εφόσον, εγώ πιστεύω, την εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, θα το εφαρμόσει με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα από την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παρατήρησε δε, πως «είναι πρωτοφανές η αντιπολίτευση να φέρεται με τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και η κυβέρνηση να χαρακτηρίζεται από την ανευθυνότητα και τον λαϊκισμό που συνήθως, αλλά όχι πάντα, χαρακτηρίζει την αντιπολίτευση».Πού θα μειωθεί η φορολογία


Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών βρίσκονται στο επίκεντρο του προγραμματικού της λόγου και συγκεκριμένα μίλησε για:

-Μείωση της φορολογίας εισοδήματος στο 20% εντός μιας διετίας.

-Μείωση της φορολογίας στα μερίσματα στο 5% εντός μιας διετίας.

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

-Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9%.

-Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.

Αυτά τα μέτρα θα τα εφαρμόσει άμεσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, κι εφόσον η οικονομία πάρει μπροστά, μέσα από ένα μεγάλο κύμα επενδύσεων, όπως ελπίζει, χωρίς να διακινδυνεύσει η επίτευξη των στόχων, θα προχωρήσει μέσα στην τετραετία και σε περαιτέρω μείωση της φορολογίας.

Παρέπεμψε τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ στις 15 Σεπτεμβρίου και τους ζήτησε να κρατήσουν τη δέσμευσή του για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης από το 20% στο 15%.Τι λένε οι αριθμοί


Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι παρουσιάζει μια «εικονική πραγματικότητα», την οποία, όμως, «διαψεύδουν» τα στοιχεία και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ιδιωτικό χρέος ανέρχεται σε 102 δισεκατομμύρια ευρώ, σε 1.143.000 Έλληνες έχουν γίνει κατασχέσεις και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου είναι 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι θα ήθελε πολύ να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή και «ακυρώνει» τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για «δήθεν έξοδο» της χώρας από τα μνημόνια. Εληξε η δανειακή σύμβαση, όμως παραμένουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις και η Ελλάδα είναι εκτός αγορών, σημείωσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξαπέλυσε ακόμη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τον κ. Τσίπρα, τον κ. Κοτζιά και τον κ. Καμμένο για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κακή η συμφωνία των Πρεσπών


«Δυστυχώς η συμφωνία την οποία πέρασε ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Καμμένος, είναι μια κακή συμφωνία για τη χώρα. Είναι μια συμφωνία που προσβάλλει όλους τους Ελληνες, όχι μόνο τους Μακεδόνες, καθώς είναι μια συμφωνία η οποία ικανοποιεί τις πάγιες επιδιώξεις της σκοπιανής πλευράς, που δεν ήταν άλλες από την παραχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και της μακεδονικής ταυτότητας στους γείτονες μας. Κι αυτό δεν μόνο διπλωματική και πολιτική ήττα των κ.κ. Τσίπρα και Κοτζιά, οι οποίοι έδρασαν υπόγεια και ερήμην της εθνικής γραμμής, ερήμην του λαού και των κομμάτων. Το Σκοπιανό από μόνο του αποτελεί και ένα τεράστιο αυτοτελές οικονομικό πλήγμα για τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας. Ήδη, το γνωρίζετε καλά, αντιμετωπίζετε προβλήματα ανταγωνισμού, προβλήματα πιστοποίησης και εγείροντας και την αμοιβαία καχυποψία μετατρέπεται τελικά σε εμπόδιο στις διακρατικές και εμπορικές σχέσεις»,τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατηγόρησε, κλείνοντας, την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό «δηλητηρίασε» την ελληνική κοινωνία προκαλώντας εύλογες αμυντικές αντιδράσεις. Μάλιστα, χρέωσε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τις ακροδεξιές προσπάθειες ποδηγέτησης του κινήματος υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας:

Όπως είπε, «προσβάλλοντας την εθνική συνείδηση ενίσχυσαν εθνικιστικές φωνές. Χλευάζοντας τον αγνό πατριωτισμό τροφοδότησαν την ακροδεξιά πατριδοκαπηλία. Οι πραγματικοί πατριώτες δεν είναι εθνικιστές και οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Να μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό και να μην συγχέουμε αυτές τις δύο έννοιες. Και είναι εξαιρετικά προσβλητικό για έναν ολόκληρο λαό και ειδικά για το λαό της Μακεδονίας να χαρακτηρίζεται συλλήβδην ακροδεξιός».