Για αδιάφορη ομιλία σε σιδερόφρακτη πόλη κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της για την ομιλία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, στη ΔΕΘ.


Συγκεκριμένα, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας πέρασε ήδη στην Ιστορία για την τεράστια και αχρείαστη καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα. Κανείς πλέον δεν τον ακούει, γιατί απλούστατα κανείς δεν τον πιστεύει.

Η αδιάφορη ομιλία του σε μια σιδηρόφρακτη πόλη με 5.500 αστυνομικούς ήταν το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε του Έλληνες. 

Οι κάλπικες ελπίδες του κ. Τσίπρα τελείωσαν. Το επόμενο Σαββατοκύριακο οι πολίτες έχουν ραντεβού με το μέλλον. Αυτό που μας αξίζει».

Κίνημα Αλλαγής: Αμετανόητος...


Αμετανόητο χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής, αμέσως μετά την ομιλία του.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Αμετανόητος και προκλητικός για την κοινή λογική ο κ. Τσίπρας, στην τελευταία του παράσταση ως Πρωθυπουργός.

Οι εξοντωτικοί στόχοι και φόροι παραμένουν.

Κλείνει ο κύκλος του με τεράστια ζημιά για τη χώρα και με επώδυνες δεσμεύσεις για το μέλλον.

Τίποτα πια δεν περιμένει ο Ελληνικός λαός από τον ίδιο και την καιροσκοπική ομάδα με την οποία κυβερνά.

Λύση για τη χώρα είναι εκλογές τώρα και αλλαγή πολιτικής".

Κουτσούμπας: Αμερικανοκρατούμενη η Θεσσαλονίκη


Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕΘ συμμετείχε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα» ανέφερε ο Γ.Γ.

«Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ’ ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά» συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων


«Ο κ. Τσίπρας, στην ομιλία του στη ΔΕΘ, αρχικά δήλωσε ότι δεν έχει να μοιράσει παροχές, αλλά όραμα. Στη συνέχεια αυτοδιαψευδόμενος άρχισε να μοιράζει παροχές που αφορούν την επόμενη κυβέρνηση και έδωσε μία εικόνα γελοία, γιατί εμφανίστηκε σαν να ήταν στην αρχή της τετραετίας του» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωυθυπουργού στην 83η ΔΕΘ.

«Μάλιστα, οι παροχές που μοίρασε είναι από μέτρα σκληρά και βάρβαρα που η ίδια η κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει. Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να τον παρακολουθήσουμε. Καλό ταξίδι στο όραμά του» προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

Λαφαζάνης: Υπάλληλος των ΗΠΑ ο Τσίπρας


Σκληρή κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατά την παρουσία του στο συλλαλητήριο για την 83η ΔΕΘ.

«Η Θεσσαλονίκη σήμερα ζει μια τραγωδία, είναι μια πόλη αστυνομοκρατούμενη και κυρίως είναι μια πόλη κατεχόμενη. Κατεχόμενη από τις δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ, τη CIA και το FBI. Η Ελλάδα, αυτήν την ώρα, δεν βρίσκεται στη μεταμνημονιακή, όπως μας λένε, εποχή, βρίσκεται σε περίοδο σκληρής λιτότητας και επιτροπείας χωρίς ημερομηνία λήξης» δήλωσε ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να εξωραϊσει, δήθεν, την πολιτική λιτότητας με κάποιες παροχές που θα εξαγγείλλει, ίσως, στην ομιλία του σήμερα στη Βελλίδειο, αλλά οι παροχές αυτές δεν αλλάζουν την τραγική κατάσταση, δεν αλλάζουν ότι ο ελληνικός λαός στο επόμενο διάστημα θα δει μια λεηλασία και μια ληστεία των εισοδημάτων του» ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

«Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ είναι μια απαράδεκτη συμφωνία, κατασκευασμένη στα άδυτα της Ουάσινγκτον και του Βερολίνου. Δυστυχώς, έχουμε έναν πρωθυπουργό υπάλληλο των Ηνωμένων Πολιτειών και υπάλληλο στις οικονομικές επιδιώξεις της Γερμανίας στη χώρα μας. Εμείς λέμε ούτε ΗΠΑ, ούτε Γερμανία, εθνική ανεξαρτησία, μεγάλη ριζοσπασική, δημοκρατική ανατροπή στη χώρα» κατέληξε.