Κοινωνικές δομές του Δήμου Παύλου Μελά επισκέφθηκε, σήμερα, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.
Ξεκίνησε από τα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ», όπου ενημερώθηκε για το έργο της από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕ Παντ. Αδαμούδη και τους εργαζόμενους.Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους φιλοξενούμενους στη δομή και να διαπιστώσει από κοντά το έργο που συντελείται εκεί. Ιδιαίτερα ζωντανές ήταν οι συζητήσεις που έκανε με τις κυρίες που φιλοξενούνται, καθημερινά, στους χώρους του ΚΗΦΗ, που είχαν πολλά να του πουν και να τον συμβουλέψουν.


Συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜεΑ) Πολίχνης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά και, μάλιστα, να δεχτεί ένα ιδιαίτερο και συμβολικό δώρο: Ένα κολάζ που απεικόνιζε το «σπίτι» των παιδιών να πετά στον ηλιόλουστο ουρανό στηριγμένο σε μπαλόνια διαφορετικού χρώματος και το σύνθημα «Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», το οποίο του παρέδωσε ο… νέος του φίλος, ο Πάνος, εκ μέρους όλων των παιδιών.


Μετά την επίσκεψή του, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:


«Είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω την δουλειά που γίνεται στις κοινωνικές δομές του Δήμου Παύλου Μελά και να δω από κοντά τον αγώνα που δίνουν, καθημερινά, οι υπάλληλοι για να προσφέρουν σε ηλικιωμένους, νέους και παιδιά με αναπηρία. Τους αξίζουν χίλια μπράβο. Χρειάζεται, όμως, και η πολιτεία να σκύβει, συνεχώς, πάνω από αυτές τις δομές και να τις στηρίζει με κάθε τρόπο, ειδικά στα χρόνια που ζούμε».