Φαίνεται πως στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ξεσπάσει... εμφύλιος πόλεμος εξαιτίας του... Ρουβίκωνα.


Η προχθεσινή "καταδρομική επιχείρηση" του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, όπου μέλη του πέταξαν πέτρες κατά του κτιρίου κι έσπασαν το φυλάκιο της πύλης ενώ είχαν ζητήσει από τον αστυνομικό φρουρό να... πάει στην άκρη κάτι που αυτός έκανε, ήταν αφορμή για να ακουστούν και να ειπωθούν διάφορα.

«Ο συνάδελφος όφειλε να φοράει τη στολή του, το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι θα μπορούσε να αποτρέψει την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης focus fm, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, Γιώργος Δελιτζάκης, για τον φρουρό της Πρεσβείας του Ιράν στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με τον κ. Δελιτζάκη, οι εντολές στους αστυνομικούς είναι, σε περίπτωση εμφάνισης του Ρουβίκωνα, απλά να κάνουν στην άκρη και να ειδοποιήσουν το κέντρο:

«Πριν από δύο μήνες είχε γίνει συγκέντρωση προσωπικού στην υπηρεσία του εν λόγω συναδέλφου. Οι εντολές που δόθηκαν ήταν σαφείς: Σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια. Αυτές ήταν οι εντολές. Είναι εντολές που δίνονται σε συγκεντρώσεις προσωπικού. Κι αν δείτε και δελτία Τύπου της υπηρεσίας, αυτό έπρεπε να κάνει: να διαφυλάξει τον οπλισμό του, να κρατήσει την ψυχραιμία του και να ενημερώσει το 100, το κέντρο. Σ’ αυτό το θέμα ο συνάδελφος ενήργησε πολύ σωστά και ψύχραιμα. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν κάποιος άπειρος συνάδελφος, να βλέπει δέκα άτομα με βαριοπούλες να έρχονται κατά πάνω του, να χάσει την ψυχραιμία του να πάρει το υποπολυβόλο και να αρχίσει να θερίζει. Θα ήταν σήμερα ο «θεριστής». Φανταστείτε τι θα γινόταν σήμερα στην Ελλάδα...».

Χθες βράδυ από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το λογότυπο του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διανεμήθηκε ως απάντηση η εξής ανακοίνωση:

"Δεν απηχούν - σε καμία περίπτωση – τη θέση και τις εντολές της Ηγεσίας οι σημερινές δηλώσεις αντιπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις οποίες έχουν δοθεί σε αστυνομικούς οι εντολές: «…σε περίπτωση που έρθει ο Ρουβίκωνας, αυτό που θα κάνετε είναι, να κάνετε στην άκρη και να ειδοποιήσετε το κέντρο. Δεν θα κάνετε καμία άλλη ενέργεια…». 

Σημειώνεται ότι οι ενέργειες των αστυνομικών στις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται στα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια ανταπόκρισης".

Συμπέρασμα: Για την "καταδρομική" του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία, θα την πληρώσει ο... σκοπός.