Η παράσταση "Δείπνο Ηλιθίων", ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη και από χθες Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου έως και 14 Οκτωβρίου ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τον θίασο του, παρουσιάζουν, την κλασική πλέον κωμωδία του Francis Veber, που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, στο Θέατρο Αριστοτέλειον.

Το "Δείπνο Ηλιθίων" είναι μια γλυκόπικρη κωμωδία, μια παράσταση χωρίς υπερβολές με καλές ερμηνείες, που βγάζει αβίαστα το γέλιο.


Το έργο (Le Dîner des Cons) γράφτηκε από τον Φρανσίς Βεμπέρ το 1993.Το 1998 έγινε ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Βεμπέρ με πρωταγωνιστές τον Jacques Villeret (στον ρόλο και πάλι του Φρανσουά Πινιόν) και τον Thierry Lhermitte (ως Πιερ Μπροσάν), κάνοντας τεράστια επιτυχία (σχεδόν 9,5 εκατομμύρια εισιτήρια). Η ταινία τιμήθηκε επίσης με μία σειρά από βραβεία César και Lumières.


Έκτοτε, το έργο ανεβαίνει συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αρκετές είναι και οι κινηματογραφικές του μεταφορές.Η υπόθεση

Ο Πιερ Μπροσάν (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), πλούσιος μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής!

Ο Φρανσουά Πινιόν (Σπύρος Παπαδόπουλος), ένας αθώος, αφελής, καλοπροαίρετος άνθρωπος, είναι ο πολλά υποσχόμενος «ηλίθιος» του Πιερ γι’ αυτήν την εβδομάδα. Τον καλεί στον σπίτι του για να γνωριστούν και εν συνεχεία να πάνε στο δείπνο. Κι εδώ αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, όπου διαλύονται τα πάντα. Ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος “man of the year”, Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος; #Δείπνο_Ηλιθίων #θέατρο_Αριστοτέλειον #Σπύρος_Παπαδόπουλος
@σίσση βασιλειάδου