Το καινούριο κυβερνητικό σχήμα, που αποτελείται κατά μεγάλο μέρος από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έχει, για το νέο υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο, δύο πλεονεκτήματα: «το πλεονέκτημα της τομής, της ρήξης μ' ένα βαρύ παρελθόν, που οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε από αυτό, και ταυτόχρονα το πλεονέκτημα της συνέχειας».Αυτό υπογραμμίζει ο νέος υφυπουργός στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα».


Σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, εάν το τέλος των μνημονίων μεταφράζεται στο τέλος της ανασφάλειας, στο άνοιγμα της αγοράς, στην κανονική καταβολή του μισθού του, στην εύρεση μιας θέσης εργασίας.

  

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρει ότι σε λίγες ημέρες το ΕΣΡ θα ανακοινώσει την τελική λίστα των δικαιούχων και κατόπιν αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για να απονεμηθούν οριστικά και αμετάκλητα οι άδειες.

  

Αναφορικά με την οπτικοακουστική βιομηχανία, ο κ. Κρέτσος τονίζει ότι ήρθε η ώρα «να εξαγάγουμε ποιοτική ελληνική μυθοπλασία και να φέρουμε επενδύσεις από το εξωτερικό, αξιοποιώντας το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και το ταλέντο που έχουμε. Στο πεδίο αυτό η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αλλά έλειπαν τα κίνητρα παραγωγής και το ρυθμιστικό πλαίσιο που καταπολεμά τη γραφειοκρατία».

  

Δηλώνει, τέλος, ότι μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί δεκαπέντε αιτήσεις για οπτικοακουστικές παραγωγές από το εξωτερικό, έχουν ήδη εγκριθεί έξι από αυτές και εννέα ακόμη βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αξιολόγησης.