Μπακογιάννη: Καμία κυβέρνηση δεν «έδωσε» την μακεδονική εθνότητα
«Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε στις διαπραγματεύσεις την μακεδονική εθνότητα». Αυτό δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σήμερα, σε επίσκεψή της στο Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης.


Όπως τόνισε, αυτό αποτελεί τη βάση του αλυτρωτισμού, ενώ υπογράμμισε σχετικά με τη στάση της ιδίας και της ελληνικής κυβέρνησης στο Βουκουρέστι ότι «εμείς πληρώσαμε το Βουκουρέστι αλλά εάν χρειαζόταν θα το ξαναέκανα».

Στη συνάντησή της με τον δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη στάθηκε απέναντι στο νέο νόμο για την τοπική Αυτοδιοίκηση: «Είμαι φανατικά αντίθετη στον νέο νόμο της απλής αναλογικής που ψηφίστηκε στη Βουλή, γατί θα οδηγήσει σε απόλυτη αδράνεια και σε συναλλαγή την αυτοδιοίκηση» τόνισε. 

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, από την εφαρμογή του μέτρου θα υπονομευθεί η αποτελεσματικότητα των δήμων, αφού ο δήμαρχος πολλές φορές είναι υποχρεωμένος να λαμβάνει ορισμένες μη δημοφιλείς αποφάσεις και τώρα δεν θα μπορεί. Χαρακτήρισε ως εγκληματική την απόφαση της κυβέρνησης «που βασίζεται μόνο σε μικροαστικούς υπολογισμούς, αφού δεν διαθέτει ερείσματα στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ελπίζοντας ότι από την συναλλαγή θα αποκτήσει». Και προσέθεσε ότι «εάν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα ο νόμος για την αυτοδιοίκηση θα αλλάξει από την κυβέρνηση της ΝΔ ειδάλλως η αυτοδιοίκηση θα μπει σε μεγάλη περιπέτεια».

Σχόλια