Την απίστευτη δυναμική της 83η ΔΕΘ που επηρεάζει θετικά την Θεσσαλονίκη, τις επιχειρήσεις και όλη την χώρα, επισήμανε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια συνάντησής της με
την διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ-Helexpo.


Η κ. Γεννηματά τόνισε:

"Εδώ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύεται η Ελλάδα που μπορεί και δημιουργεί. Μέσα σ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης οι ελληνικές επιχειρήσεις προχωρούν με στόχο την καινοτομία και την εξωστρέφεια

Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση της έκθεσης για την δυναμική που έχουν δώσει, γιατί κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παρουσία επιχειρήσεων κολοσσών από τις ΗΠΑ. Είναι τόσο σημαντικό και τόσο θετικό να συνυπάρχουν οι επιχειρήσεις αυτές, να συμμετέχουν στον ίδιο χώρο μαζί με τις ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι μια πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία. Για να μπορέσουμε όμως να προσελκύσουμε επενδύσεις και να έχει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια, χρειάζεται ριζική αλλαγή πολιτικής.

Χρειάζεται αλλαγή στο κράτος, αλλαγή στη φορολογία, ισχυρά κίνητρα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αλλά και στους νέους start upers που μας φιλοξενούν αυτή τη στιγμή στο περίπτερό τους, χρειάζεται να χτυπήσουμε την γραφειοκρατία.

Θέλω να πω δυο κουβέντες γι’ αυτά τα νέα παιδιά, χιλιάδες νέα παιδιά, που τολμούν αυτή τη στιγμή και επιχειρούν με επινοητικότητα, με εξυπνάδα, πάνω στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Χτίζουν το μέλλον. Αυτή είναι η νέα οικονομία που χρειαζόμαστε.

Η πολιτεία και οι κοινωνικοί εταίροι πρέπει να σταθούν στο πλευρό τους έμπρακτα, όχι μόνο με λόγια. Αυτή τη στιγμή είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο και μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το δικό μας σχέδιο, το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής, το σχέδιο Ελλάδα, στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην υπερφορολόγηση.Παράλληλα, σημείωσε ότι η επένδυση στην τεχνολογία, την οποία έχει στο επίκεντρο της η 83η ΔΕΘ, είναι συνολικά το κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας τα επόμενα χρόνια".

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της έκθεσης, καθώς και στο σχέδιο ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, παρέθεσε τις επιδόσεις της φετινής 83ης διοργάνωσης, η οποία είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας.

Τέλος, η κ. Γεννηματά συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του κόμματος της επισκέφθηκε περίπτερα της έκθεσης.