Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες Κυριακή στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, αφού περισσότερα από 50.000 άτομα πέρασαν τις πύλες της Έκθεσης. 


Η ροή του κόσμου τη δεύτερη ημέρα της 83ης ΔΕΘ ήταν εντυπωσιακή και σαφώς μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή Κυριακή της διοργάνωσης. Ακόμα όμως και το Σάββατο, ημέρα με έντονη πολιτική χροιά για τη ΔΕΘ, κατά την οποία συνήθως οι επισκέπτες είναι πιο περιορισμένοι, ο κόσμος δεν πτοήθηκε και επέλεξε να επισκεφθεί την Έκθεση. 

Μεγάλο ενδιαφέρον προσελκύει το αμερικανικό περίπτερο, 13, στο οποίο ο κόσμος κάνει ουρές για να δει από κοντά τις καινοτομίες των αμερικανικών εταιρειών-κολοσσών που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ στο πλαίσιο της συμμετοχής των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας. Συνεχείς δε είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον κεντρικό χώρο του περιπτέρου που έχει διαμορφωθεί για τον σκοπό αυτό. Ανάλογη κινητικότητα διαπιστώνεται και στο περίπτερο 12, όπου περισσότερες από 100 ελληνικές startups παρουσιάζουν το αύριο του ελληνικού επιχειρείν, σε μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Στο περίπτερο 17, όπου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Hall Of Games, ένα entertainment πάρκο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αφού γίνεται παρουσίαση και αναδρομή από τα παλαιά arcade games, με τα οποία μεγάλωσε η προηγούμενη γενιά, έως και τα πιο προωθημένα virtual reality games, με τα οποία ζει η σημερινή. 

Στο σημερινό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της 83ης ΔΕΘ ξεχωρίζουν το 3o ExportUSA Forum/Food USA, που ξεκινά στις 14:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης», στην αίθουσα «Θεσσαλονίκη», αλλά και το 1ο Ετήσιο Οικονομικό Forum του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, «Η Θεσσαλονίκη και η Οικονομία στη Μετά-Μνημόνιο Εποχή», στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν.Γερμανός», στην αίθουσα Α, στις 17:00.

Επίσης, στο πλαίσιο σημερινής εκδήλωσης του Συνδέσμου Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδος, με τίτλο «Ημέρα του Εμπορικού Αντιπροσώπου», θα τιμηθούν ο εκλιπών πρόεδρος του Συνδέσμου, Ρέμης Χατζησάββας, τα μέλη του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου επί προεδρίας του και ο επί χρόνια πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρης Μπακατσέλος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Για το σύνολο των εκδηλώσεων της σημερινής ημέρας μπορείτε να ενημερώνεστε στο ακόλουθο link: https://tif.helexpo.gr/el/2018_Events_Programme.

Το ωράριο της 83ης ΔΕΘ τις καθημερινές είναι 16:00 με 22:00.