Κορυφαίος τερματοφύλακας για τη σεζόν 2017/2018 στο Champions League ψηφίστηκε ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κέϊλορ Νάβας, έναντι των Μπουφόν και Μπέκερ
που ήταν συνυποψήφιοι. "Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, είναι κάτι που οφείλεται και σ' αυτούς" είπε μεταξύ άλλων ο έμπειρος πορτιέρε.

Το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού έλαβε για μια ακόμη χρονιά ο αρχηγός της κατόχου του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος. «Το σημαντικό είναι να αισθανόμαστε μια οικογένεια, κάτι που σε μας συμβαίνει. Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Παίκτες έγιναν θρύλοι με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μακάρι να τα καταφέρουμε και τη χρονιά που έρχεται. Έχουμε μια μεγάλη ομάδα με παίκτες μικρούς, αλλά και έμπειρους, θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας», τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο Ισπανός διεθνής στόπερ.

Ένας ακόμη πρωταθλητής Ευρώπης με την φανέλα της Ρεάλ απέσπασε το βραβείο του καλύτερου μέσου της περασμένης περιόδου. Ο λόγος για τον Κροάτη, Λούκα Μόντριτς, ο οποίος έφτασε έως τον τελικό του Μουντιάλ στις δηλώσεις του τόνισε:

«Μοιάζει αφύσικο αυτό που καταφέραμε. Ο χαρακτήρας η ποιότητα, η ενότητα, αλλά αν δεν ήμασταν μια οικογένεια δεν θα είχαμε πετύχει όλα αυτά. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και φέτος, αλλά είναι πολύ δύσκολο, καθώς όλοι θέλουν να μας κερδίσουν».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το βραβείο του κορυφαίου επιθετικού της περασμένης διοργάνωσης. Ο CR7 οδήγησε την Ρεάλ στο τρίτο διαδοχικό τρόπαιο του Champions League.
/www.amna.gr/