Έτσι και αλλιώς όλα θα κριθούν στην Τούμπα. Το γνωρίζαμε από την αρχή αυτό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδυνου αγώνα.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Το τελικό 1-1 όχι απλά δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ, αλλά τον κάνει το μεγάλο φαβορί. Όσο και να μην ήταν καλός ο «Δικέφαλος» όσο και αν ανασταλτικά ήταν κακός.
Καμία σχέση με εκείνη των προηγούμενων εκτός έδρας αγώνων του σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που κάνει. Οι ασπρόμαυροι πήραν μια τεράστια ισοπαλία ( σπουδαία από κάθε πλευρά) με το γκολ του Ουάρντα και πλέον την ερχόμενη Τετάρτη παίζουν ένα από τα μεγαλύτερα ματς στην ιστορία του στο κολαστήριο της Τούμπας. Στόχος;
Η είσοδος για πρώτη φορά στους ομίλους του Champions League. Και μάλιστα αήττητος, πετάει προς τα αστέρια, ένα μόλις βήμα πριν το όνειρο. Αγωνιστικά δεν μπορούμε να πούμε κάτι ιδιαίτερο. Με σκαμπανεβάσματα η παρουσία του ΠΑΟΚ, ο οποίος σε κάθε περίπτωση, πέρασε ένα πολύ πιεστικό τέταρτο (20'-35') και στάθηκε όρθιος σε εκείνο το σημείο, όπως και στο Β’ μέρος με την εκπληκτική απόκρουση του Πασχαλάκη στο πλασέ του Γκριμάλντο στο 57’.
Και πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου κρατάει την τύχη στα χέρια της. Η Τούμπα που στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτέλεσε το κολαστήριο για ομάδες που κλήθηκαν να υπερασπιστούν ένα σκορ και να περάσουν σε μια Ευρωπαϊκή φάση , θα παίξει και πάλι τον ρόλο της στη υπερπροσπάθεια του ΠΑΟΚ να μπει στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας δασολογικής διοργάνωσης του πλανήτη μας.
Το αξίζει με την πορεία του, το δικαιούται με την προσπάθεια του και το μπορεί με μια ομάδα συγκροτημένη, ρολαρισμένη, ψυχωμένη και αποφασισμένη. Όσο για την φάση του πέναλτι, με την οποία οι γηπεδούχοι ξεκλειδώνουν την αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ, δεν χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερες γνώσεις για να βγάλεις τα συμπεράσματα Του. Δεν υπάρχει παράβαση πουθενά. Η μπάλα περνάει, ο Μαουρίτσιο απλά ενοχλεί τον αντίπαλο του, χωρίς να υποκύπτει σε παράβαση, καθώς ο Φερνάντες χάνει την ισορροπία του.
Κακώς ο πολύς Μάζιτς υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Μέγα λάθος από ένα έμπειρο διαιτητή, ο οποίος επίσης κακώς σταματά τον Ουάρντα που φεύγει μόνος μην αφήνοντας πλεονέκτημα σε φάουλ πάνω στον Πρίγιοβιτς.