Για αλαζονεία και ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς επισημαίνοντας πως οι όποιες επικοινωνιακές παρεμβάσεις του πρωθυπουργού, όπως
η πρόσφατη από το Λαύριο για τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, δεν πείθουν πλέον κανέναν. 


«Το Μαξίμου αρνείται να καταλάβει πως η διαχείριση κρίσεων δεν απαιτεί επικοινωνιακές επιθέσεις, ανούσια ρητορική περί αυθαιρέτων, κατόπιν εορτής,  αλλά στρατηγική και πολιτικές πράξεις προκειμένου η χώρα να μην είναι εκτεθειμένη στην εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης» επισημαίνει ο κ. Φωκάς.      

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση της κρίσης υποβαθμίζονται σε βαθμό εξαφάνισης καθώς σύμφωνα με την ίδια, για την πολύνεκρη καταστροφή στο Μάτι ευθύνονται αποκλειστικά η άναρχη δόμηση και τα αυθαίρετα, τα οποία, όμως, και οι σημερινοί κυβερνώντες επέτρεψαν να πολλαπλασιάζονται. Με τον κυνισμό τους συνεχίζουν να εμπαίζουν τους πολίτες προσβάλλοντας τη μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών και των οικογενειών τους» σημειώνει ο κ. Φωκάς υπογραμμίζοντας πως «οι παραστάσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού, οι δήθεν συσκέψεις με τους χαμογελαστούς συμμετέχοντες, τα μέτρα που εξαγγέλλονται, και οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στην Αττική, για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις εδώ και χρόνια, που απλά δεν έχουν εφαρμοστεί, δεν μπορούν να συγκαλύψουν το μέγεθος της τραγωδίας».