Πυρ και μανία είναι οι... πυροσβέστες με τις χθεσινές δηλώσεις του Τάσου Τέλλογλου στον Σκάι.


Ο κ. Τέλλογλου δήλωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι από την στιγμή που ανάμεσα στους νεκρούς και στους τραυματίες, της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, δεν υπάρχουν πυροσβέστες, δεν υπάρχει ούτε ένα καμένο πυροσβεστικό αυτοκίνητο, αποδεικνύεται πως η πυροσβεστική δεν ήταν εκεί για να αποτρέψει την τραγωδία!

Όπως επισημαίνει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών σε ανακοίνωση - καταγγελία της, μόλις την επομένη(σ.σ. σήμερα) της δήλωσης κατέληξε, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, η σύζυγος του πυροσβέστη που είχε χάσει στην πυρκαγιά στο Μάτι και το νεογέννητο παιδί του, την ώρα που εκείνος έδινε τη μάχη με τις φλόγες.

"Μήπως θα μπορούσε ο κύριος Τέλλογλου να μας πει, με πόσους νεκρούς και τραυματίες πυροσβέστες, με βάση την λογική του, θα αποδεικνύονταν η παρουσία και η αυταπάρνηση των πυροσβεστών που ρίχνονται καθημερινά στις φλόγες για να προστατεύσουν την ζωή και την περιουσία του λαού; Τι ξεδιαντροπιά και απύθμενο θράσος είναι αυτό! Τι επικίνδυνη λογική απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ύπαρξης", τονίζεται στην ανακοίνωση!

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, ο Τάσος Τέλλογλου δήλωσε πως "ήταν μια πολύ μικρή φωτιά, στην οποία δεν έχουμε απώλεια είτε σε υλικό είτε σε αυτοκίνητα, είτε σε ανθρώπους από την Πυροσβεστική. Ίσως είναι η μοναδική φωτιά με τόσους πολλούς νεκρούς και καμία τέτοια απώλεια". Στη δε ερώτηση της δημοσιογράφου, ποιο είναι το συμπέρασμα από αυτό, απαντά: "Ότι από μια στιγμή και μετά η Πυροσβεστική δεν ήταν στη φωτιά. Ότι η φωτιά ήταν αλλού και η Πυροσβεστική ήταν αλλού. Αυτό προκύπτει σα συμπέρασμα" .

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΑΚ Πυροσβεστών προσθέτει: "Τα λόγια αυτά αποτελούν ύβρεις και προσβολή των νεκρών συναδέλφων μας που έχασαν την ζωή τους για την προστασία της ζωής των συνανθρώπων μας, της περιουσίας τους και του δασικού πλούτου της χώρας. Έχασαν ότι πιο πολύτιμο είχαν ασκώντας ένα επάγγελμα που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, αρνούνται να αναγνωρίσουν ως βαρύ – επικίνδυνο και ανθυγιεινό". 

Και η ανακοίνωση - καταγγελία, καταλήγει:

"« Προκαλούμε » λοιπόν τον κύριο Τέλλογλου και κάθε άλλον που λοξοκοιτάει για τις ευθύνες στα θύματα αυτών των πολιτικών όπως είναι και οι πυροσβέστες και όχι στον θύτη που είναι οι διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος του δασικού πλούτου της χώρας και της προστασίας του ελληνικού λαού, για να ωφεληθούν επιχειρηματικά συμφέροντα, να μας απαντήσει: 
Γιατί απέκρυψαν συνειδητά τόσα χρόνια τις τεκμηριωμένες προειδοποιήσεις μας από τον ελληνικό λαό και τους αγώνες που έγιναν για να αποτραπούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί την στιγμή μάλιστα που δυστυχώς κάθε φορά επαληθευόμασταν με τον ποιο τραγικό τρόπο; 
Ποιος τελικά « απουσιάζει » από την μάχη για την σωτηρία του δασικού πλούτου της χώρας, της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού, οι πυροσβέστες ή όσοι ρίχνουν στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού και τον αποπροσανατολίζουν για τις πραγματικές ευθύνες, έτσι όπως αποτυπώνονται και στο τελευταίο δελτίο τύπου της Ε.Α.Κ.Π. για τις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής στις 24/07/2018";