Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Και ο ΠΑΟΚ χθες βράδυ, ίσως στο πιο κρίσιμο ματς της 92χρονης ιστορίας του, πλήρωσε τα λάθη δυο παικτών του ( (ήττα 1-4 και μοιραίος αποκλεισμός).


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Όχι πώς ξεχωρίζει και προσάπτεις ευθύνες αλλά η στιγμή που ο Λημνιός δεν κόβει στον Πρίγιοβιτς που βγαίνει μόνος, και το παιδικό λάθος του Πασχαλάκη που πρέπει να αφήσει την μπάλα να φύγει κόρνερ, καθορίζουν το χθεσινό ματς. Γιατί απλούστατα έως οτε ο ΠΑΟΚ πήγαινε πολύ καλά. Μπήκε καλύτερα, προηγήθηκε, έφτιαξε την φάση αλλά στην συνέχεια ήρθε η τρικυμία…
Η απειρία της ομάδας να διαχειρίζεται κρίσεις να ξέρει πώς θα πάει το ματς, πότε θα ηρεμήσει, πώς θα διαχειριστεί ένα αποτέλεσμα είναι ένα στοιχείο που πρέπει να καταγραφεί. Και είναι κρίμα για τον ΠΑΟΚ που έκανε μια τέτοια προσπάθεια κόντρα σε Βασιλεία και Σπάρτακ να έχει αυτό το αποτέλεσμα, αυτή την εικόνα μετά το 1-0. Δεν είναι όμως ώρα για αφορισμούς και κακόβουλα σχόλια. Υπάρχει και αύριο , υπάρχει και συνέχεια.
Οι όμιλοι του europa league εκεί που πλέον πρέπει να πέσει το βάρος και φυσικά το πρωτάθλημα Ελλάδας, όπως και το κύπελλο. Σαφώς και είναι κρίμα για τον κόσμο, για αυτούς που μετέτρεψαν την Τούμπα σε κολαστήριο, σε μια ακόμη προσπάθεια να μπει ο ΠΑΟΚ στους ομίλους του champions league να υπάρχει αρνητικό αποτέλεσμα. Όσο σκληρό και να είναι αυτό, αυτό είναι το ποδόσφαιρο.
Οι μεγάλες ομάδες σφυρηλατούνται μέσα από τέτοια βράδια, όπου βλέπεις να χάνεται μια τέτοια υπερπροσπάθεια και να πετάει το όνειρο για είσοδο στους ομίλους. Ναι δεν υπάρχει φάρμακο για τέτοια αποτελέσματα τέτοιους αποκλεισμούς. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ψυχολογία του. Όχι σκυμμένα κεφάλια, όχι στενοχώρια, όσο και αν δείχνει απίθανο αυτό. Υπάρχει στόχος, υπάρχει συνέχεια και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Ηρεμία χρειάζεται και στήριξη από όλους. Όχι πανικός.
ΣΣ1
Τα λάθη με ομάδες όπως η Μπενφίκα στοιχίζουν. Οι Λουζιτανοί είναι για δέκατη φορά στους ομίλους του champions league. Δεν επιτρέπονται τέτοια λάθη. Απαγορεύονται . Διά ροπάλου.
ΣΣ2
Υπόκλιση στον κόσμο για τη ατμόσφαιρα που δημιούργησε και για τη στήριξη της ομάδας. Υπόκλιση και θαυμασμός.