Επαγγελματική νίκη από τον ΠΑΟΚ, με ένα αυστηρό πέναλτι, επί του κακού του δαίμονα Αστέρα Τρίπολης.



Ο Δικέφαλος είχε ένα κακό παιχνίδι και δεν θύμιζε την ομάδα – υπόδειγμα που απέκλεισε Βασιλεία και Σπαρτάκ και πήρε ισοπαλία μέσα στην έδρα της Μπενφίκα. Έβγαλε, βέβαια, αυτοματισμούς, αλλά οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν μουδιασμένοι. Ας ελπίσουμε ότι η γνωστή δικαιολογία (“είχαν το μυαλό τους στον επαναληπτικό του Τσάμπιονς Λιγκ”) να έχει βάση…


Βέβαια, ως το 1-0 ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος, είχε την κατοχή και δεν κινδύνεψε καθόλου. Μετά το 1-0 όμως, που ήρθε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Πρίγιοβιτς, χρειάστηκε τον Πασχαλάκη και την ανικανότητα των επιθετικών του Αστέρα, για να πάρει το τρίποντο της νίκης (το οποίο, πάντως, αντιστοιχεί με… έναν μόλις βαθμό, αφού άρχισε το πρωτάθλημα με την τιμωρία των –2).


Το παραδέχτηκε κι ο Λουτσέσκου, που μετά το παιχνίδι είπε: “"Το παιχνίδι παιζόταν τέλεια μέχρι το 75' δεν σκοράραμε νωρίτερα καθώς ο γκολκίπερ ήταν φανταστικός. Στη συνέχεια πήγαμε πίσω για να διαφυλάξουμε το τρίποντο και ο Αστέρας έκανε κάποιες καταστάσεις".


Όσον αφορά την φάση του πέναλτι, ο τερματοφύλακας του Αστέρα σαφώς κι ανατρέπει τον Σέρβο, όμως ο Πρίγιοβιτς, που έχει προλάβει να τσιμπήσει την μπάλα, έχει… προδιάθεση να πέσει κι όχι να τρέξει να προλάβει ένα σουτ.


Στη φάση αυτή έμεινε ο Παντελίδης, προπονητής του Αστέρα –και… γνωστός στους οπαδούς του Δικεφάλου: "Πως να τα καταφέρουμε με το πέναλτι που δόθηκε. Δεν τα καταφέραμε με το πέναλτι που δόθηκε", υποστήριξε. Φανταζόμαστε, όμως, ότι στα αποδυτήρια θα είπε και κάποια κουβέντα στον Καλτσά που, από ευνοϊκή θέση σούταρε στα ουράνια… Θα ΄πρεπε, όμως, να πει και μια καλή κουβέντα για τον Παπαδόπουλο, αφού ο πορτιέρο του κράτησε το “μηδέν” με τις υπέροχες αποκρούσεις του στο α μέρος (ειδικά στη φάση με Τζαμπά στην αρχή του αγώνα και στην κεφαλιά του Σακχόφ, έδωσε ρέστα…)


Η διαιτησία γενικά ήταν από μέτρια ως κακή και, ως το πέναλτι, μάλλον προστάτευε τους αμυνόμενους φιλοξενούμενους. Το ίδιο έκανε και μετά το πέναλτι – γκολ, αφού σε αρκετές περιπτώσεις ανέχθηκε σκληρά φάουλ χωρίς τιμωρία, ενώ δεν είδε και δυο κόρνερ υπέρ του ΠΑΟΚ (το ένα έβγαζε μάτια), αλλά έδειξε άουτ.


Οι φιλοξενούμενοι, ως το 75, δεν είχαν δείξει σχεδόν τίποτα. Στο τελευταίο τέταρτο, όταν ο ΠΑΟΚ θέλησε να διαχειριστεί το σκορ, είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Τούμπα

Γκολ: 58' (πεν.) Πρίγιοβιτς / -

Δοκάρια: – / -


Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης Βοηθοί: Αθανάσιος Κολοσιώνης, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης 4ος διαιτητής: Ευάγγελος Γρατσάνης

Κίτρινες: 5' Τριανταφυλλόπουλος, 24' Χατσερίντι, 33' Κώτσιρας, 53' Κυριακόπουλος, 55' Ελ Καντουρί, 73' Βαλιέντε

Κόκκινες: – / -


Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Κάνιας (74' Βέρνμπλουμ), Ζαμπά (67' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82' Ακπόμ)

Αστέρας (Σάββας Παντελίδης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46' Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ, Ιγκλέσιας, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (88' Ρόλε), Μανιάς