Το γκολ του Ουάρντα είναι... χρυσάφι. Το 1-1 που πήρε με το τέρμα του Αιγύπτιου ο ΠΑΟΚ από τη Μπενφίκα μέσα στην Πορτογαλία, μπορεί να αποδειχτεί εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ...


Η βραδιά ήταν όπως την ήθελε ο ΠΑΟΚ. Κι αν ο Σέρβος ρέφερι Μίλοραντ Μάτζιτς δεν ήταν τόσο αυστηρός και δεν έβλεπε πέναλτι σε μία φάση στο 45 (που έκανε γκολ στις καθυστερήσεις του α μέρους ο Πίτσι) όπου κανείς δεν ακούμπησε ούτε μπάλα, ούτε τον αντίπαλο, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Η Μπενφίκα είχε αναπτύξει όλα τα όπλα της από το 20 ως το 45. Είχε δει την μπάλα είτε να γλύφει το δοκάρι του Πασχαλάκη, είτε να απομακρύνεται από τον Έλληνα πορτιέρο. Κι αν το α μέρος έληγε 0-0, το άγχος θα τους είχε καταβάλει από νωρίς. Το πέναλτι - γκολ, όμως, τους έδωσε ανάσες για να πιέσουν ως, περίπου, στο 60.

Από εκεί κι έπειτα, ως το 85'  ήταν μόνον ΠΑΟΚ! Ο Δικέφαλος πατούσε συχνά περιοχή κι έδειχνε πως κάποια στιγμή θα γινόταν το γκολ. Κι έγινε στο 76'. Σε φάουλ του Πέλκα ο Βαρέλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής πήρε καρφωτή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου και, στην επιστροφή, με ωραίο συρτό βολέ από το ύψος του πέναλτι, ο Ουάρντα έκανε το τελικό 1-1. Σκορ που δίνει το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να ΄χει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της Τούμπας.

Φυσικά και το 1-1 της Λισσαβώνας δε σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ έγινε το φαβορί για την πρόκριση. Το φαβορί εξακολουθεί να είναι η Μπενφίκα, μία ομάδα ένα κλικ πάνω σε ταχύτητα. Όμως οι πιθανότητες, πλέον, δεν είναι όπως πριν τη σέντρα στο Ντα Λουζ.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γκολ: Πίτσι 46' (πεν.) / Γουάρντα 76'
Δοκάρια: 27' Πίτσι / - 

Διαιτητές: Milorad Mažić. Βοηθοί: Milovan Ristić, Dalibor Djurdjević, Περιοχής: Nemanja Petrović, László Vágner
Κίτρινες: Αλμέιδα 53', Φερνάντες 82 / Βιερίνια 71', Πέλκας 84, Ουάρντα 90+1'

Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Grimaldo, Jardel (C), Dias, Almeida, Fernandes, Fejsa, Pizzi (79' Σεφέροβιτς), Cervi (79' Φέλιξ), Ferreyra, Živković (65' Σίλβα)
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Matos, Varela, Crespo, Vieirinha (C), Cañas, Maurício, Λημνιός (52' Ουάρντα), Πέλκας, Jabá (81' Σακχόφ), Prijovic(87' Ακπόμ).